40% спад на приходите от боксофиса в САЩ за 2020 г.

Това е най-оптимистичното представяне на киноиндустрията
9 апр 2020 20:44, Ния Христова
4
40% спад на приходите от боксофиса в САЩ за 2020 г.
Снимка: Pixabay
40 на сто по-малко приходи от боксофиса за година в сравнение с тези през 2019 г. Такива са прогнозите за възможно най-оптимистичното представяне на киноиндустрията в САЩ, пишат от в. Монитор.
 
Заради разразилата се пандемия по света затвориха киносалоните и традиционният силен летен сезон е временно стопиран. Много заглавия отложиха премиерите си за есента  и зимата. Други директно преместиха представянията си за 2021 г. Най-оптимистични изглежда са от "Дисни" и Warner Bros. Някои от техните продукции ще бъдат отложени за кратко. Сред тях са "Мулан"  (с нова дата за представяне 24 юли), Tenet на Кристофър Нолан (17 юли), както и "Жената чудо 1984" (14 август). Дори и тези филми да имат добро представяне в боксофиса, от The Hollywood Reporter отчитат, че киносалоните в САЩ няма да съберат повече от 7 милиарда долара през цялата година. За последните две десетилетия това ще е рекордно нисък резултат. 
 
Изчисленията се основават на предположенето, че киносалоните ще останат затворени общо за цели три месеца. В тях е предвидено и трафикът към киносалоните да се възобнови до нормални нива веднага след тяхното отваряне. Дори и салоните да останат затворени само за два месеца, пак няма да има значителен скок на печалбите - ще достигнат до едва 7,09 млрд. долара. 
 
От 2000 г. насам не са отчитани подобни резултати. През 1999 г. американският боксофис е генерирал 7,33 милиарда, година по-рано – 6,86 млрд. долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
шмоко преди 4 години
Хора умират по цял свят от техния "биопродукт" , краварите само пари са и в главите........гнусни и долни същества !!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне ще си отдъхнем от краварските бози за супергероите им, които спасят света от лошите.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък и филмите не стават, така че