Фестивалът в Кан няма да е в "оригиналния си формат"

Планират се нови дати за провеждането на събитието
15 апр 2020 19:37, Петя Славова
2
Фестивалът в Кан няма да е в "оригиналния си формат"
Снимка: БГНЕС

Тази година филмовият фестивал в Кан няма да се проведе "в оригиналния си формат", поради пандемията на коронавирус, заявиха организаторите, цитирани от Би Би Си.

Фестивалът беше отложен за първи път миналия месец, като целта беше да се проведе през юни или юли тази година.

Но в актуализирано изявление организаторите казаха, че този план "вече не е вариант", след като Франция удължи карантинните мерките.

Престижният фестивал първоначално беше планиран да се проведе в южната част на Франция от 12 до 23 май.

Когато фестивалът беше отложен за първи път, неговият президент Пиер Лескюр заяви, че храни „разумен оптимизъм”, че ще има фестивал тази година, предаде БГНЕС.

Но в понеделник френският президент Еманюел Макрон заяви, че блокирането на страната ще бъде удължено до 11 май и че публични събития няма да се провеждат до средата на юли.

В последното си изявление организаторите на фестивала казаха: "Следвайки изявлението на френския президент … ние решихме, че отлагането на 73-ия Международен филмов фестивал в Кан, първоначално планирано за края на юни или началото на юли, вече не е възможност".

Организаторите добавиха, че са започнали дискусии с професионалисти от филмовата индустрия за планиране на нови дати за провеждане на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари