Безпрецедентен"Оскар" 2021 - чертае ли нов път пред Холивуд?

Как ще промени пандемията кино индустрията
30 апр 2020 18:15, Петя Славова
4
Безпрецедентен"Оскар" 2021 - чертае ли нов път пред Холивуд?
Снимка: БГНЕС

Академията заяви, че ще обедини двете категории за звук в една и ще премахне DVD екраните за 94-те Оскари през 2022 г. в опит да станат по-въглеродно неутрални.

Избираемостта на Оскарите е основен въпрос, откакто мерките за социално дистанциране доведоха както до отмяната на големите филмови фестивали, така и до затварянето на киносалоните. Преди това филмът трябваше да мине през минимум седемдневен киноцикъл в окръг Лос Анджелис, за да бъде смятан за достоен за номинация. Сега филми с предварително планирана премиера в кината се предлагат за домашен стрийминг срещу заплащане. Те вече могат да се класират за най-добър филм и други категории.

Още по темата

"Изправени сме пред разгръщаща се реалност на непредвидена, безпрецедентна глобална здравна криза и се опитваме да реагираме на случващото се в света, като в същото време подкрепяме нашите режисьори, които са в обстоятелство извън техния контрол", каза президентът на филмовата академия Дейвид Рубин.

Доун Хъдзън, главен изпълнителен директор на филмовата академия, заяви, че те са в "постоянен разговор с всички части на общността, от студиа и режисьори до собственици на кина", за да вземат решения, които подкрепят всички.

По-рано този месец филмовата академия дари 6 милиона долара, за да помогне на служителите в киното и техните семейства по време на тази криза.

"Основното ни послание е да се грижим за себе си", добави Хъдзън. "Тази година ще бъдем гъвкави в правилата, защото разбираме колко е безпрецедентно и опустошително всичко."

Съветът на академията обаче отбеляза, че когато кината се отворят отново, изключението от правилото вече няма да се прилага. Мнозина очакват кината да се отворят отново до юни или юли. Ако случаят е такъв, филмовата академия ще разшири квалификационните кина извън Лос Анджелис, включвайки места като Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско, Маями и Атланта.

"Кинопреживяването е ДНК-то на академията и съпреживяването в киносалона е нещо, което според нас е съществено за филмите", каза Хъдзън, цитиран от БГНЕС.

Всички членове на филмовата академия вече могат да гласуват на първия тур за международен игрален филм – категорията, известна преди като най-добър чуждоезичен филм.

Бордът също така съобщи, че за може даден филм да отговаря на категорията за музика, трябва да има 60% оригинална музика. Продължения и филми от поредица трябва да имат минимум 80% нова музика.

Все още не са взети решения относно плановете за годишните награди за цялостно творчество, които обикновено се връчват през есента в Лос Анджелис. Но 93-тите награди на Академията все още са в процес на подготовка и преразглеждане и предстои да се състоят в Лос Анджелис на 28 февруари 2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
До форцлайнарцер преди 3 години
Ще ти повярвам ако се заразиш ти, цялото ти семейство, баби, дядовци, приятелите ти и техните баби и дядовци и кат оживеете /който оживее/ водете си социалния живот. А да забравих - ако се наложи някой от болната рода или ти да си на вентилатор само за една трета да има.... Кой? Теглете чоп!
2
4
 
10
 
! Отговори
ForzaInter преди 3 години
Вече сериозно започва да ми писва от тези глупости... кино, театър, музика на живо, спорт, нормален социален живот - всичко това трябва час по скоро да се завърне. Който го е страх и психисал, да не води социален живот. Да си стои вкъщи и готово. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Хората отпреди 1-2 века ако можеха да ни видят сега.. как спасяваме света с "Остане си вкъщи", щяха да се хванат за главите..
1
9
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
В Европа никой не гледа Американски Филми . Безинтересни са . Хората питат - Филма американски ли е , или е интересен .