Арнолд Шварценегер призна, че не го искали за "Зов за завръщане"

Продуцентът на оригинала не го смятал за подходящ за ролята
9 юни 2020 21:15, Петя Славова
4
Арнолд Шварценегер призна, че не го искали за "Зов за завръщане"
Снимка: БГНЕС

Звездата от "Зов за завръщане" Арнолд Шварценегер разкри, че продуцентът на оригиналната продукция от 1990 г. не го е искал в главната роля.

72-годишният актьор, който изигра строителният работник и таен агент Дъглас Куейд в научно-фантастичния блокбастър, разкри, че Дино де Лаурентис не го е смятал за подходящ за ролята, след като са работили заедно над "Конан Варварина".

Филмът се оказа истински хит и с него Арнолд се наложи като едно от най-специфичните и разпознаваеми лица в Холивуд. След неговата премиера вратите за Арни в киноиндустрията се отвориха широко.
Актьорът сподели: Де Лаурентис ми каза: "Шварценегер, ти си Конан. Не ми харесва да си в "Зов за завръщане". Искам Джеф Бриджис".

Продуцентската компания на Де Лаурентис обаче фалирала, което означавало, че проектът, който бил почти десетилетие в негови ръце, вече бил на разположение.

След като се обърнал към продуцентите Марио Касар и Андрю Ваня, Шварценегер се срещнал с режисьора на "Робокоп“ Пол Верховен и те успели да продължат с филма, предава БГНЕС.

Размишлявайки за първата им среща в ресторант, той каза: „Мислех, че тази идея да бъда машина и всички тези неща бяха нещо съвсем ново в киното. Беше толкова творчески и наистина й се посветих изцяло. Беше просто брилянтно. Спомням си, че си мислех: "Трябва да отида при него и просто да му кажа колко много ми харесва този филм."

Двамата се съгласили, че трябва да работят заедно, и след като правата върху кратката история на Филип К. Дик "Ние можем да си спомним всичко вместо вас" – на основата, на която е адаптиран "Зов за завръщане"– били налице, останалото е история.

Верховен добавя: "Ние се ръкувахме, Арнолд и аз, след което си казахме: "Ще направим това". И това беше. Не ставаше дума за пари или нещо друго. Просто се погледнахме и повярвахме, че Марио може да го финансира и че Арнолд и аз сме добър екип."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, може да се прекръсти на Блекрам, например...
3
0
 
4
 
! Отговори
Totalrecall преди 3 години
Шарън Стоун го понаби малко в началото, но иначе филма си е готин.
2
13
 
5
 
! Отговори
тъжно преди 3 години
В тялото мъж, в душата уличница. Това е то Арнолд.
1
2
 
20
 
! Отговори
ined преди 3 години
Арнолд трябва да си смени фамилията щото не е политически коректна