Спанак, рукола... Кои продукти ви трябват при кето диета?

Вижте съветите на диетолога Кристин Манчинели
15 юли 2020 19:41, Дарена Найденова
2
Спанак, рукола... Кои продукти ви трябват при кето диета?
IStockphoto

Кето диетата набра огромна популярност преди няколко години и продължава да е един от най-предпочитаните хранителни режими за отслабване. Идеята е да се откажете от въглехидратите, заменяйки ги само с мазнини. По този начин навлизате в процеса „кетоза“, когато тялото използва мазнините за енергия и така горите калории и отслабвате.

 
Изглежда много лесно, но всъщност кето диетата трябва да се спазва доста стриктно и включва продукти, които невинаги могат да се намерят лесно в магазините. Затова, ако сте начинаещ в този хранителен режим, е добре да се запасите с някои основни съставки преди да започнете това приключение.
 
Пазаруването на хранителни продукти е достатъчно трудна задача и без необходимостта да се търсят определени артикули, когато се придържате към конкретен хранителен план. Ако спазвате кето диетата, разходката из магазина става още по-трудна, тъй като трябва да се взирате в рафтовете и да търсите неща, които са богати на мазнини и с ниско съдържание на въглехидрати.
 
Затова диетоложката Кристин Манчинели идва на помощ и споделя най-важните неща, които трябва да търсим в магазина. Тя е автор на книгата „Кетогенна диета: Научно доказан подход за бърза, здравословна загуба на тегло“ и съветите ѝ ще направят пазаруването ни по-лесна задача.
 
Авокадо
 
„Почти всички калории в авокадото идват от мазнини, а плодът има по-малко от 3 грама въглехидрати. Това го прави перфектния артикул, когато спазвате кето диетата“, казва Манчинели пред InStyle. Освен това, авокадото е богато на фибри, които често липсват в кето плана. Те ще ви помогнат да се чувствате сити за дълго време.
 
Опитайте се да включите авокадото в салатите си или пък да го ядете самостоятелно. Манчинели съветва да го разрежете и да го поръсите със сол преди да го хапнете
 
Спанак и Рукола
 
За разлика от някои други диети с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати, големите количества листни зелени зеленчуци не са препоръчителни в кетогенната диета. Вместо това, те попадат в списъка със забранени неща заедно с въглехидратите.
 
Хранителният план обаче позволява по 20-30 грама въглехидрати на ден, което е чудесен начин да включите зелениите в списъка си. 
 
Манчинели казва, че обича да си прави кето салати от спанак и рукола. „Те имат по-малко от половин грам нетни въглехидрати, така че салата е добър вариант“.
 
Още за продуктите, които да купувате, ако сте на кето режима четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво става с бъбреците като влезнем в кетоза?!?!?! Айде малко по сериозно... прочетете една книга за нефрология и ще разберете колко вредна е кетозата и как инвалидизира човека с последици за живота му... Главен редактор няма ли в това сайтче?