За неопитната, но запомняща се "Младост"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
23 авг 2020 11:43, Петя Славова
2
За неопитната, но запомняща се "Младост"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Композиторът Фред Балинджър (Майкъл Кейн) и филмовият сценарист и режисьор Мик Бойл (Харви Кайтел) се срещат в санаториум в швейцарските Алпи във филма "Младост".

Под режисурата на Паоло Сорентино двамата персонажи отдават почит към славното си минало, изпълнено с изкуство, слава и жени, осъзнавайки преходността на случилото им се.

Макар и занимаващи се с изкуство, двамата главни герои са доста различни един от друг. Аристократичността на Фред в комбинация с достъпността на Мик, чието творчество стои по-близо до масите, е събирателен образ на твореца с опит, който трудно се поучава от него.

За елитарната атмосфера допринася и факта, че в този санаториум са още звезди като Марадона, застаряваща Мис Вселена ( Джейн Фонда), както и актьор, подготвящ се за ролята на Адолф Хитлер (Пол Дано). Там е и дъщерята на Фред (Рейчъл Уайз), която лекува сърдечни драми.

Филмът е реверанс към младостта, която макар и неопитна носи най-милите емоции, топлещи живота и в старините.

Сорентино умело повежда зрителите из светогледа на героите, поднасяйки с мил жест мислите и чувствата им, комплектовал драматичното и комичното в най-естествения му вид.

"Младост" е отлично допълнение към силната биография на автора на "Великата красота", "Последствия на любовта", "Те" , както и на сериала "Младият папа".

Гледайте "Младост" на 24-и август от 00.10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГогоНе разбра ли, ще го дават по БГ он еър.Иначе филма е един от най-добрите 5 които съм гледал през последните 10 години.
1
2
 
4
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Филма е шедьовър... но защо статията се появява с 3 години закъснение?