Да озаптиш младостта в "Мустанг"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
12 сеп 2020 15:45, Петя Славова
3
Да озаптиш младостта в "Мустанг"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Невинна игра на пет тинейджърки променя живота им завинаги. Историята им разказва Дениз Гамзе Ергювен в игралния си дебют "Мустанг".

След като родителите им умират, децата са поверени на роднини, които под претекст, че имат "непристойно поведение" решават да спрат момичетата от училище и да ги подготвят за домакини в предварително договорени бракове.

Момичетатаса лишени от светски живот, от мечти, бъдещето им е предначертано.Историята, разказана от Ергювен поставя на прицел схоластичните общества, характерни за миналото, но съществуващи и в настоящето. Режисьорката описва как подобно поведение убива здравата психика на съвременния човек.

"Мустанг" разглежда как това повлиява на всяка от потърпевшите героини. Само една от тях успява да се омъжи по любов, други опитват да избягат, но всяка приема съдбата си различно и по своему болезнено.

Филмът е френското предложение за наградата "Оскар" в категория "Чуждоезичен филм" през 2016 година. Филмът има множество отличия.

Сред тях са наградата за "европейски филм" в Кан, наградата "Европейско откритие" за дебют на Ергювен, за оригинален сценарий и режисьорски дебют от фестивали в Австралия, Чикаго, Глазгоу, Испания, Хамбург и др.

В ролите ще видим Гюнеш Сенсой, Дога Догушлу и Тугба Сунгьорогу. Гледайте "Мустанг" на 13-и септември от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразя турско-анадолски сапунки, но този филм е най-добрият турски, който съм гледал, скъсал съм се от смях когато едното от момичетата отива на мач.