Холивуд прати в ъгъла белите хетеросексуални мъже

Благой Иванов за новата формула за успех в киното
14 сеп 2020 10:21, Ния Христова
52

 

Формулата за успех в Холивуд вече не включва това да си бял, да си мъж и да си хетеросексуален. Според новите правила на наградите "Оскар", задължително ще трябва в актьорския състав, темите и техническия екип да присъстват хора от различни раси, хора с различна сексуална ориентация и такива в неравностойно положение. От 2024 г. тези правила ще важат само за категория "Най-добър филм".

"Това е тенденция от години. Прави впечатление и дразни от години. Вече се затвърждава като политически акт. Това е проблем, защото тези ултраси създават напрежение. Изкуството пада жертва на това нещо. Това компрометира самия замисъл на въпросното произведение. Филм като "Паразит" не би могъл да спечели на базата на тези нови правила", заяви кинокритикът Благой Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той посочи още, че филмите, които се взимат предвид, трябва да бъдат с участието на определен процент маргинализирани групи. 
 
"Това е морално лицемерие и води до извращения. Белите хетеросексуални мъже са демонизирани. Либералите се борят с вече решени проблеми. Същевременно, когато отидат на изток, там са изключително подчинени на чуждите правила", каза Благой Иванов.
 
Той даде пример с филма "Мулан". Според него той е морално компрометиран, тъй като е създаден в сътрудничество между Холивуд и Китайската комунистическа партия в регион с концлагери. Там имало малцинствени групи, които са подложени на екстремен тормоз, на робовладелски труд и дори на стерилизация.
 
"Холивуд е готов да застане на колене пред Китай заради парите", подчерта кинокритикът.
 
Благой Иванов се надява групите, които са се обединили около уж социалните каузи, взаимно да се изядат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
26
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
като цяло трябва да се мразиш , за да си причиниш тежките увреждания до които води гледането на Холивудски бози създадени през последните 5-10 години. Да не говорим че с тези нови технологии , няма сценичен план , който да е по-дълъг от 3-4секунди , Я изгледайте един филм от 50-60-те години , имаш планове от по минута и повече без постоянно да ти сменнят камери, Zoom и всякаква шитня, и наистина оценяваш изражението на актьора ,играта му , способността му да каже диалог.....
18
1
 
25
 
! Отговори
Имаме си европейско преди 3 години
кино. Испанското кино е на световно ниво и все още участват бели хетеросексуални мъже и жени.Отдавна не гледам американски глу.пости освен ако не участва някой от големите им актьори.
17
2
 
7
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 3 години
До 15 1:1Мдааа! Така беше!С носталгия си спомням:, стихчето"Двама работници с червени потници копая канал!"
16
4
 
25
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Сбогом кино!Да живее порнографията и извратените "актьори"!Ще гледам само китайски, българи и руски филми, макар и стари!Американското кино удари дъното, да му се сложи етикет в България "Нещо друго", но не и кино!
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалното е забранено, като борба за доходи и образование и медицина, а вместо него ни се пробутва джендерия, екология, малцинства...
14
3
 
32
 
! Отговори
Шедьоври преди 3 години
Тая дивотия отдавна е започнала. Във Валхала пълно с бриккети, пазителят на Асгард кююмюр, а Орфей неггър. Др.Уотсън - китайка. Изобщо айран с боза за по-бързо прокарване. Искам сега биографичен филм за Клинтън в който Моника Люински да бъде мъж ама черен. Най-добре да я изиграе некоя от сестрите Уилямс. Хитлер също вече твърде дълго е представян като бял расист. Време е да поверим ролята му на Уесли Снайпс. А тукашната цензура не е в унисон с новите холивудски трендове.
13
4
 
12
 
! Отговори
Шедьоври преди 3 години
Тая дивотия отдавна е започнала. Във Валхала пълно с ***, пазителят на Асгард ***, а Орфей неггър. Др.Уотсън - китайка. Изобщо айран с боза за по-бързо прокарване. Искам сега биографичен филм за Клинтън в който Моника Люински да бъде мъж ама черен. Най-добре да я изиграе некоя от сестрите Уилямс. Хитлер също вече твърде дълго е представян като бял расист. Време е да поверим ролята му на Уесли Снайпс.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слободията почва яко да подкопава свободата.И тогава спасението е единствено в яка диктатура и мощен контрол в нов стил обаче при разпределянето на т. нар. благА. Не вдички ше се снимат и не всички ще могат да работят, но чък онеьи, които могат, ще отделят, за да има за всички. Нещо неясно? Мирът не се постига с дуене и бой, но на етапа се очертава по-драстично "разясняване". .
11
4
 
24
 
! Отговори
1:1 преди 3 години
Това ми напомня на едновремешните партийни поръчки за филмите. Селянинът Х трябва задължително да е комунист и като сее да рецитира лозунги "Слава на КПСС и БКП. повече разплодени крави от партията ...."
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или филм за пигмеи изиграни от бели хомосексуалисти .
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно ще изглежда филм за ескимоси с участието на афроамериканци :))))))))))
8
6
 
23
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Вечно някой иска да постигне целите си, но само образованите хора могат да осъзнаят този процес и да противодействат. Ако обществото гледа тези филми, значи е съгласно с идеологията и няма проблем. Разбира се, предисторията е 50 г юдейски НПО та по цял свят, които постигнаха целата си, да не се стигне до нов ХОЛОКОСТ. Светът 50 г беше дресирен доброволно и неусетно да приеме всяка извратения за нормална. Така омразата не може да се концентрира само към един етнос, еврейския. Разсея се ....
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата стъпка е да се забранят думичките мама и татко и да се наложи родител 1 и родител 2.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, сами си девалвират наградите...
5
4
 
29
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Наистина, ужасна е липсата на чернокожи мюсулмански еднокраки лесбийки-травестити в актьорският състав и техническите екипи
4
2
 
45
 
! Отговори
смок преди 3 години
Мда, обаче в истинския живот е много добре да си нормален красив бял мъж без увреждания!
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че налагат тези доктрини и в България/Източна Европа...
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От 2024 г. тези правила ще важат само за категория "Най-добър филм"."Тогава да преименуват категорията на "Най-политкоректен филм". А най-добре да оценяват филма по качествата му, а не дали има по един черен, един гей и един инвалид в него.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Формулата за успех в Холивуд вече не включва това да си бял, да си мъж и да си хетеросексуален."Това е формулата за провал, успехите бяха дотук.