Работилница по анимация вдъхновява децата със стихове на Валери Петров

Събитието е част от третото издание на Мини детски филмов фестивал
7 окт 2020 18:37, Петя Славова
1
Работилница по анимация вдъхновява децата със стихове на Валери Петров
Снимка: Мини Детски Филмов Фестивал

Тридневна детска работилница ще потопи децата в магията на киното, разкривайки специални подходи и начини на неговото създаване.

Събитието е част от Мини детски филмов фестивал, който ще се проведе между 9-и и 11-и октомври в Културен център G-8 в София. В рамките на събитието ще се прожектират късометражни и пълнометражни филми от България и Европа.

Както всяка година, така и в третото издание на феста ще се състои творческа работилница по стоп моушън анимация за деца. И ако през 2019 г. тя беше посветена на произведенията на Джани Родари, тази година децата ще правят анимационен филм по стихове на Валери Петров, като по този начин ще отбележим 100 г. от рождението на поета.

Работилницата е насочена към деца на възраст 8-12 години. Началото е на 9-и октомври от 18.30 часа и ще продължи през деня на 10-и  и 11-и октомври.

Работилницата ще бъде водена от художника и режисьор Иван Николов, който от години работи с деца в "Общност за демократично образование" и заедно създават късометражни проекти.

В тази работилница децата ще видят как протича целия процес по създаване на филмова творба, а готовият продукт ще бъде прожектиран пред зрители в следващото фестивално издание.  За участие е необходимо предварително записване в на ask@filmsociety.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Това е добре,стига да няма гей нотки...И добре,че нямам деца....