Филмът "Пасажери" представи портрет на човека от Северозапада

Героите са реални хора
12 окт 2020 17:07, Ния Христова
0
 
Словата на Марк Твен стават част от кино пътешествието, наречено "Пасажери". Вчера филмът беше представен на София филм фест. Оправда ли се рискът с включването на обикновени герои от Северозапада? 
 
"Филмът се хареса. Това е документален филм, направен със способите на игрално кино. Разказът е поетичен, но героите са реални хора. Не се спекулира с бедността по най-стандартен и клиширан начин, а откриваме в тези герои достойнството им", разказа продуцентът на филма "Пасажери" - Галина Тонева в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Пустиняци" е също е неин филм, който засяга отново тази тематика.
 
"Здравко и Цветан Драгневи са режисьори на "Пасажери". Има част от героите в "Пустиняци", но под друг ъгъл. Филмът е сниман повече от 3 снимачни дни, това е къртовски труд", отбеляза още Тонева.
 
Тя добави, че филмът най-вероятно ще бъде качен в някоя платформа, за да могат зрителите да му се насладят при евентуално затваряне на киносалоните.
 
"Отговаряме на новите условия на Американската киноакадемия за "Оскар"-ите. Филмът вече може да бъде представен в надпреварата. Тази година са изменени правилата, тъй като много от фестивалите се проведоха онлайн", сподели продуцентът на филма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари