Модно изкушение от "Ив Сен Лоран"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 окт 2020 17:55, Петя Славова
2
Модно изкушение от "Ив Сен Лоран"
Снимка: Bulgaria ON AIR


В света на модата ни потапя Жалил Лепер, разказвайки увлекателната биография на Ив Сен Лоран. Сюжетът ни връща в 1957 г., когато 21-годишният  френският дизайнер и пионер в модата е асистентът, който ще ръководи престижната модна къща "Диор" след смъртта на собственика й.

Пътят към успеха е труден, изпълнен с доста житейски перипетии, които главният герой (изигран от Пиер Ниней) преодолява с познанството си с Пиер Берже. Техният странен тандем се оказва съдбоносен и за двамата.

Персонажите основават империята "Ив Сен Лоран", а тяхното всекидневие е цветно, като тоалетите им. Изпълнено с наркотици, вдъхновение, щури капризи, филмът е като модна фиеста, наситена с емоционални нюанси от всякакво естество.

Част от снимките се случват на емблематични места, които са обитавали героите и зрителите могат да усетят атмосферата в авеню "Марсо", както и в градината "Мажорел" в Маракеш.

Продукцията е вдъхновена от книгата на Лоранс Бенаим и проследява отблизо дизайнерът, който съчетава класика с модернизъм в стил, който надживява всички течения. А режисьорът Леспер акцентира върху следата, която героят му оставя като наследство на модните достижения.

Останалите роли са поверени на Гийом Галиен, Шарлот льо Бон и Лора Смет. Гледайте "Ив Сен Лоран" на 24 октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Имиджова публикация

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая не става за чалга певица! Само за някой джендър филм !