Още седем дни с фестивала Sofia MENAR

Тазгодишното издание се провежда онлайн
27 яну 2021 11:47, Петя Славова
0
Още седем дни с фестивала Sofia MENAR
Кадър от "Язовецът". Снимка: Sofia MENAR

Поради огромния зрителски интерес 13-ото издание на фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари на платформата Neterra TV+. Почитателите на киното от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка имат възможността да се насладят на 30 пълнометражни и 12 късометражни филма включени в програмата.

Всички абонаменти за фестивала остават активни до 7 февруари. Зрителите имат възможността да изберат между три варианта за достъп: 3 филма за 10 лв., 10 филма за 20 лв. или абонамент от 30 лв., с който могат да се гледат всички филми от фестивала.

Първото онлайн издание на фестивала събира хиляди зрители пред екраните от 15 януари. За първи път филмите от селекцията са достъпни от всички краища на България, което води до многократно увеличаване на аудиторията.

Като фаворити на българската публика се оформят най-гледаният ирански филм за изминалата година "Едва 6 милиона и половина", изключително оригиналната немска комедия "Разпит по съседски", мащабният проект на Ян Артюс-Бертран "Човек", приказната турска история "Писма на съдбата", остроумната черна комедия "На косъм от сцената" и драматичната история с неочакван обрат "Язовецът".

На огромен интерес се радват и документалните истории от различни региони на фестивала като "Крилете на Киргизстан" за живота на номадите в подножието на Тяншан, "Пънк завинаги" представящ ъндърграунд сцената на Мароко и "Между стената и света" за приклченията на младеж, който решава да обиколи света с един от най-ограничаващите паспорти – палестинския.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: онлайнфилмиSofia MENAR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари