Любен Зидаров илюстрира феста за късометражно кино In The Palace

С "Шесторка или тройка" изданието отправя предизвикателство към своята публика
10 фев 2021 19:48, Петя Славова
2
Любен Зидаров илюстрира феста за късометражно кино  In The Palace
Снимка: In The Palace

Световно признатият майстор на илюстрацията Любен Зидаров нарисува специален брандинг за най-големия фестивал за късометражно кино в района и единствен у нас - Международния фестивал за късометражно кино In The Palace.

С "Шесторка или тройка" изданието отправя предизвикателство към своята публика, което заради пандемията ще се проведе онлайн. в периода 27-и февруари – 06-и март и физически през месец август 2021 г. в кинозалите и на специални събития с външни прожекции в цялата страна.

"За нас Любен Зидаров е жива легенда, сензация е фестивал да бъде илюстриран от художник от такава величина. Тази година ще използваме само фрагменти от „Шесторка или тройка“. С това искаме да отправим предизвикателство към всички наши зрители да дорисуват картината по тяхно усмотрение. Най-добрите творби, избрани от Зидаров, ще бъдат част от изложба, а авторите - поканени на специално събитие с него в рамките на следващото издание на фестивала", споделя Цанко Василев, директор на  In The Palace.

"Бях чувал за фестивала и ми стана приятно, че се обръщат към мен за визията си. Решението да нарисувам нещо специално беше спонтанно и в случая се получи, защото много често идеите не успяват да се реализират в картина. Щастлив съм, че ще бъда част от фестивала за късометражно кино", разказва Любен Зидаров.

Филмите ще могат да бъдат гледани в специално разработената за нуждите на филмовите фестивали нидерландска платформа Film Chief - където скоро ще бъде публикувана цялата програма на събитието за 2021 г. Събитието предлага билет за един филмов блок на цена от 10 лева, както и билет за целия фестивал, осигуряващ достъп до всички филми, включени в програмата на тазгодишното издание, на цена от 20 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително! И сигурно някой му е и платил с държавни пари за тая гадост!
1
0
 
2
 
! Отговори
n преди 3 години
no comment!