Тина Търнър с биографичен филм за триумфа, тормоза и дискриминацията

Филмът включва емоционални интервюта с певицата
3 мар 2021 15:15, Ния Христова
26
Тина Търнър с биографичен филм за триумфа, тормоза и дискриминацията
Снимка: БГНЕС
Музикалната легенда Тина Търнър участва в един от най-успешните биографични филми, правени някога. В него тя открито се изправя срещу собствените си демони. Премиерата на "Тина" беше във вторник на кинофестивала в Берлин. Режисьори на лентата са носителите на "Оскар" Дан Линдзи и Т. Дж. Мартин.
 
Филмът проследява кариерата на Търнър от шест десетилетия като невероятен триумф над злоупотреби, тормоз и дискриминация, пише Bulgaria ON AIR.
 
Заедно с мюзикъл за нея, чиято премиера беше на Бродуей през 2019 г., докато пандемията не го затвори, филмът е обявен за сбогуване на 81-годишната Търнър с феновете й. В същото време обаче я представя и на "новото поколение“.
 
Документалният филм включва емоционални интервюта с певицата. В тях тя разказва за детството си, преминало в борба с бедността и брането на памук в полетата на Тенеси, за нейния дебют на сцената със съпруга й насилник Айк Търнър, както и годините прекарани в самота дори след като става една от най-добрите рок звезди в света.
 
Във филма участват някои от приятелите на Тина като Опра Уинфри, биографът, написал “Аз, Тина” Кърт Лодър. През 80-те години тя решава открито да говори за годините на физическо, емоционално и сексуално насилие, упражнявано от съпруга й Айк, е, че дори след раздялата им интервюиращите продължавали да я разпитват за тяхното партньорство, пише БГНЕС.
 
Документалният филм поставя акцент върху препятствията, които Търнър е трябвало да преодолее, за да се превърне в пълнещ стадионите секс символ, бидейки чернокожа жена на средна възраст. Тя се оттегля от концертна дейност през 2008 г. Края на филма показва една крехка Търнър, която посещава мюзикъла, разказващ за нейния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари