Павел Поппандов: Нямаме позиция, защото ни е страх

Актьорът с критика към управляващите - "зелените коридори" били грешка
4 мар 2021 18:14, Петя Славова
34
Павел Поппандов: Нямаме позиция, защото ни е страх
Снимка: БГНЕС

Пословичен български страх – така известният и любим на поколения българи актьор Павел Поппандов коментира пред БГНЕС все по-често забелязващата се липса на гражданска позиция у представителите на българската интелигенция.

Като човек с аргументирано мнение, включително по политически въпроси, който не се притеснява да го изрази публично, той недоумява защо все повече представителите на науката и изкуството или не искат да заемат позиция, или я прикриват, а уж трябва да са един от двигателите за развитие на обществото.

"Така е било и преди 10 ноември, така е и сега. Това е пословичен български страх", смята Поппандов. На въпроса от какво се страхуват, той отговаря: "Как от какво? То е ясно от какво – страх от властта, каквато и да е тя. Това вече води до нагаждачеството и службогонството".

Актьорът не се притеснява да критикува управляващите, а последното му недоволство е породено от действията на здравните власти и масовата ваксинация в т.нар. "зелени коридори". "Аз съм един от най-яростните поддръжници на ваксинацията. В не едно и две интервюта съм поддържал този оперативен щаб и съм вярвал, че тези хора ще направят всичко възможно да бъдат спазени сроковете по групи, както беше определено. Правилно е първо да са лекарите, след това учителите, но след това ние – възрастните хора", подчерта Поппандов, според когото "зелените коридори" са били грешка.

"На два от тях отидох и само като видях каква опашка има, мигновено се върнах обратно. Като правиш "зелен коридор", ще го правиш за възрастните хора, както беше направено в магазините", смята той.

"Проф. Костадин Ангелов, който всеки ден благо и мазно обяснява неща, сега изведнъж се хвърля в политиката. Да е жив и здрав, да влезе и да стане член на парламента, но не можеш да търсиш извинения по никакъв начин, след като не е направена стройна организация на ваксинирането", каза още актьорът.

Въпреки всичко обаче той подкрепя ваксинацията, която според него е "въпрос на личен избор" и единствен изход от епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
на коня магарето преди 3 години
Ако ги направят депутатите "на повикване" без заплата,а само с командировъчни,и България моментално ще осиротее от към политици!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Велко , какво става бе - ние не я искаме , а тя ни вади от калта ...''''Оркестър без име ''
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Герб ДА!!! Голтаче,прав си,вожда ти захлеби доста,ама теб като те гледам си доволно и на шльокавица със сланинка!
25
14
 
3
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Какви учители сте вие бе Ходехте с ***, Бойко ви даде пари да си купите обувки и хляб да имате алоо. Целувайте му ръка ей учителчетата от каде сте вие бе?.Народа ще гласува за Герб и премиера Борисов и ще спечелим 60% до 70% минимум!!!
24
8
 
1
 
! Отговори
Павка преди 3 години
За домашен майстор ставаш,ама за народопсихолог трябва и още нещо!
23
3
 
5
 
! Отговори
за ментета историци преди 3 години
Три изречения, изводите си ги правете сами.Страх ги е било робите в османската империя и крепостните селяни в Русия.Българите от роби на Турция, за един ден станаха огледално копие на крепостните селяни на Руската империя.Че и помагахме, жертви, трагедии, смърт.С изключение на един кратък период, от западно управление ии дойде 44-та, септемри, национализъм, комунизъм, варварство, та чак до днес.Поколението, което няма да го е страх е може би още на 12-14 години.Такава ни е за жалост тъжната част
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Павката е Велик !!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Евала 15 В Израел отиваш чакаш цял ден и ако има останала ваксина , ще ти я сложат в края на деня Ама си ваксинират , както си е било запланувано . Какъв е смисълът тук да се ваксинират масово 20-25 годишни , а хората с хронични заболявания и възрастни да лапат мухите
20
3
 
10
 
! Отговори
учител по български преди 3 години
До Герб ДА!!! Ей, серсемино?Преди да ми даваш какъвто и да е акъл научи българския език, че е срамота да не можеш да пишеш на него!
19
26
 
7
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Сега Бойко като ви смаже пак на изборите ще видиме кой ще ходи в канализацията. Ние сме добре осигурени работа пари сичко ни даде Бойко а вие само крадете и тоя папандов пианица от бспто сте само наркомани и пианици
18
6
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Герб ДА!!!що са не върнеш в канализацията?..как успя да изпълзиш от нея?
17
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Павката Попандов е един от любимците ми!..И е напълно прав:-Всичките ни неволи идват ОТ СТРАХА НИ!!!!..и како да не?..-Като гледа и без това наплашения българин как МУТРАГЕНИТЕ се разправят с всеки инакомислещ,..трудно биха проявили некаква смелост...защото девизите ни са:-"Преклонена глава сабя я не сече",..и:-"Живи да сме!"..
16
6
 
13
 
! Отговори
До15-та подлога преди 3 години
П'одлаган,когато хора заслужили като Попандов коментират,не е лошо да замълчиш!
15
28
 
11
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Айде и тоя дъртак взе да дава акъл, от прислугата артисти на комонустите. Без Бойко държавата загива бе ***, на Бойко от ръката ядете, ето и ваксини ви даде бе смотониаци.
14
20
 
12
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Министърът ви го обясни: имаше график за лекари, полицаи и стари хора. Много от тях обаче не са отишли навреме да се ваксинират и в тоя случай техните ваксини са щели да "изгорят". Имаше антиваксърска кампания, с цел да се изхабят ваксините. Тогава се пускат зелените коридори за останалите, обикновените хора. Ама ваксините не са за милиони. Веднага опашки, дъртите пощуряха, безплатния гювеч свършвал, Бойко е виновен. Оле-мале! Хем я сърбяло, хем я боляло.
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Попандов,предполагам през големият ви житейски опит сте виждали доста плазмодиИ като това нещо(министър ангелов)така че,не виждам какво трябва да ви изненадва?
12
4
 
0
 
! Отговори
От 12 преди 3 години
*като този
11
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои сте вие, кои сме ние. Имам си позиция и хич не ме е страх. България е на прав път, колкото по-малко като толкова по-добре.
10
12
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Абе от какво вие е толкова страх бе.Аиде стига с тоя страх.Тоя много добре зане какво е страх по негово време.Тръгнал да ми говори тоя за страх.Всеки си бръщолеви глупости и простотии на воля.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление много хора:музиканти,артисти,спортисти,доктори бързо разбраха,че е много по-лесно да влезеш в парламента и да вземаш 4000-5000 лв на месец без даже да ходиш на работа, вместо да се блъскат по цял ден за много по-малко.