Кинокритик: Шансовете на Мария за "Оскар" са големи

Всички трябва да се откажем от размахването на пръст, каза Ирина Иванова
16 мар 2021 12:43, Ния Христова
42
 
Вчера обявиха номинациите на Американската филмова академия. За първи път България има участие надпреварата за наградите "Оскар". Част сме от тази надпревара заради Актрисата Мария Бакалова е номинирана в категорията "Най-добра поддържаща женска роля". След БАФТА и номинацията за "Златен глобус", Мария Бакалова сега е част от състезанието за "Оскар".
 
"Можем само да сме много щастливи и шансовете са големи тази година Академията ще търси да поощри някакъв различен актьорски стил. От доста време се коментира, че в киноиндустрията нещата са само нови технологии и сякаш има буксуване", каза за Bulgaria ON AIR кинокритикът и преподавател в НАТФИЗ Ирина Иванова. 
 
Според нея целта на ролята на Мария Бакалова била да играе като непрофесионален актьор. 
Още по темата
 
"Мария може да бъде отличена, но дори само за номинацията не сме мечтали. Търсен е ефектът на импровизацията, а на режисьора му е било нужно съвсем ново лице, неразпознаваемо. Големият риск е да се довериш на съвсем нова актриса", обясни тя.
 
Иванова е категорична, че Бакалова е номинирана от най-престижните гилдии и всички трябва да се откажем от размахването на пръст.
 
"Ако Академията реши да рискува и да заложи на друг стил, ще рискува с Мария. Големият акцент е, че имаме две жени, които са номинирани в категорията за най-добър режисьор, в историята на наградите досега са номинирани още 5 такива само. Ако човек не вдигне голям шум, никой няма да му обърне внимание в тези среди", подчерта Ирина Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против нашето момиче да спечели Оскар, НО ей такива """кинокритици""" се изказваха без да спират че Мария Бакалова ще спечели и Златен Глобус, а не стана така, тъй че да спрат да говорят глупости и да не слагат каруцата пред коня. Ще поживеем, ще видим. Все пак и пожелавам успех.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо да се поздравим за номинацията? Какъв принос имаме НИЕ?
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв критик е тази Ирина, къде точно публикува?
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ли филм за drag queens, queers и въобще всичко каквото попада в графата LGBTQ, +, защото като видях как се бяха маскирали ....в Инстаграм е пълно с профили на транс-сексуални, обличащи и гримиращи се като жени! В този филм те ще разпознаят себе си
33
7
 
12
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Мария Бакалова посрами България на световно ниво !!! Срамувам се от нея !!! Отново имиджа на нашата страна е на дъното!!!Бог да пази България !!!!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички трябва да се откажем от размахването на пръст, каза Ирина ИвановаАко е възможно тая да не дава съвети,като не иска да размахва пръстчето си, то поне да си го навре изотзад, не да дава непоискани съвети
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите ще наградят Саша Барън Коен и Мария, защото с Борат 2 доляха допълнителната капка вода в казанчето, която беше необходима за да отече Тромпета в канализацията на историята. Бас държа.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Мда, супер е момичето, поредната порно звизда
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сте гола вода. Момичето е супер. Завистници и злобари бол в гетото.
28
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бакалова позори както първото си име, така и Родината България, ако все още й е такава. Не че ме е грижа за такива ***. Остава бакалова да приеме и съвременния юдаизъм, за да е топ в гадостта. Изключително вулгарна роля. Бакалова избра да няма чест и достойнство, което е много повече от това да играе скапана ПОРНО роля и да бъде номинирана за скапаната прехвалена филмова "награда" оскар.
27
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Филмът в, който играе Бакалова е ОТВРАТ! Да си кажем, че това е ВУЛГАРНО ПОРНО! Бакалова играе унизителна за самата нея просташка курвенсска роля. А на външен вид Бакалова нито е красива, нито е има някакво достойно поведение. На всичкото това Фамилното й име Бакалова грози и позорява името, което носи - Мария. Въобще Бакалова е ***, проста, вулгарно - гнусна е тая Бакалова. Холивуд е клоаката на мизантропите.
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много падна нивото на тия оскари щом такава боза номинират...
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два пъти се напънах да изгледам тая простотия и не успях... на нейно място не бих се гордял с такава роля, а за оскар да не говорим
24
1
 
6
 
! Отговори
СЛАВИ ПОБЕДА ПРЕМИЕР преди 3 години
ОСКАРИ ВИНАГИ СЕ ДАВАТ ЗА ПРЕДНАТА ГОДИНА ...ЗАТОВА ГИ ДАВАТ МЕЖДУ 20 ФЕВРУАРИ И 31 МАРТ -- НО ТЕЗИ НЕЛЕПИ НАГРАДИ И КОНКУРСА = СА ЗА ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА..ОСКАРИ 21 = НО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЗА ФИЛМИТЕ ОТ 20 ГОДИНА !АНТОНИ ХОПКИНС ВЗЕ ОСКАРА ЗА МАЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА 91 == НА 28 ФЕВРУАРИ 1992 ГОДИНА . И ТН ТН ТН ТН'МЪЛЧАНИТО НА АГНЕТАТА' е ЕДИНСТВЕНИЯ ФИЛМ В ИСТОРИЯТА КЪДЕТО ОСКАРА ЗА ГЛАВНА МЪЖКА И ЖЕСКА РОЛЯ ГО ВЗЕХА И ДВАМАТА АКТИОРИ В ГЛАВНА РОЛЯ ОТ ЕДИН И СЪЩИ ФИЛМ != А.ХОПКИНС и ДЖОДИ ФОСТЪР
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, оставете момичето на мира. Каквото и да спечели или не спечели, това си е нейният живот и кариера. Затова никой не *** в България на публично място - винаги коментиращите са много по-добри.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо лошо срещу актрисата, но филма е лоша реклама за българките и може би казахстанките.Типичното хвалене и възхищение и присмиване зад гърба.Напълно разбирам защо майка й се е разплакала като е гледала филма.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение дали ще спечели. Номинацията си е приз сама по себе си. Той и ДиКаприо спечели за сефте преди три години. Това значи ли, че преди това не е бил добър актьор?
20
4
 
11
 
! Отговори
гост преди 3 години
Уау! За простотията борат? Ама големи?
19
5
 
12
 
! Отговори
соц трегер преди 3 години
Мария Бакалова НЯМА ШАНС за Оскар. Няма. Колкото и да се напъват тук любетелите на чалгата и прростотията. И не защото е българка а заради нищожеството на ролята и . Номинацията и е "плънка" на мераците за слава на Саша Коен.Спестете си писането на глупостии и изчакайте Наградите за Оскар и ще се убедите.
18
4
 
2
 
! Отговори
Това е годината преди 3 години
на Саша Барън Коен - Мария е номинирана за Оскар за второстепенна женска роля, а той самия за второстепенна мъжка роля в друг филм.