Кои са българските лекари с номинация за "Оскар" за късометражен филм?

Те стоят зад лентата "Дълбоко усещане"
20 мар 2021 20:35, Нели Христова
5

Семейство български лекари с номинация за "Оскар" за късометражен филм. Те са асоциирани продуценти към филма "Дълбоко усещане".

Проф. Илиян Иванов и д-р Дана Проданова – двама души, отдадени на медицината, но не само. Те умело съчетават лекарската професия с изкуството. Семейството е част от продуцентския екип, който стои зад реализацията на късометражния филм "Дълбоко усещане", номинирам за "Оскар".

"Ние сме екипът, който осигури финансовата поддръжка на проекта да се реализира. Филмът е представян на различни фестивали. И за кратко време набира голяма скорост", споделя проф. Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Семейството живее от близо 30 години в САЩ. Преди две години приятели ги канят да участват в кинопроекта. Категорични са, че медицината и изкуството могат да се съчетават много умело.

"Винаги е добре човек да оценява нещо като музика, изключително стимулиращо е. Не само в медицината, във всяка една професия могат да вървят ръка за ръка", категорична е Дана Проданова.

"Дълбоко усещане" е филм, докосващ сетивата с впечатляващ сюжет, който ни кани в една на пръв поглед обикновена нощ. Една случайната среща между двама души, които ни потърсим смисълът в малките неща.

"Посланието е, че дори ако дадеш малко, дори малката доброта може да ти върне прекалено много ползотворни неща като заплащане", казва още проф. Иванов.

И са категорични – не се изисква толкова много, за да се променят нещата към добро.

Проф. Иванов има сериозен опит като художник освен преките му задължения като лекар. Основател е на джаз група с колеги психиатри, прави изложби в Ню Йорк. Споделя, че до голяма степен е сбъднал американската мечта, но винаги има към какво да се стреми.

Защото се изисква много малко, за да превърнеш света в едно по-добро място, в което мечтите се сбъдват.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко, че животът си минава и докато чакаме нещата да се оправят , сме го загубили.
3
0
 
5
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
Всеки е българин, който има български произход и се смята за такъв. Какви комплекси избивате? Хвалете се в чуждестранни форуми.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1: и на мен ми се сториха доста цивилизовани за да са си “истински“ българи!!!
Да не забравя и успешни, инелигентни, работливи...

С много сарказъм (в случай че някой истински българин не схване)...
Чужденка с български произход...
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой, който живее 30 години в САЩ, не е българин.

Чист американец с български произход.