Роко Граната и неговата "Марина"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
10 апр 2021 09:33, Петя Славова
4
Роко Граната и неговата "Марина"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на Роко Граната и музикалния му хит "Марина" проследява Стийн Конинкс в биографичния филм. Действието връща времето към 50-те години на миналия век и разказва за бедния Граната, израснал в семейство на миньори.

Пътят на музиканта е нелек. Бедността го принуждава да се премести от Калабрия в Белгия, където се налага да се изправи срещу националистичните настроения и социални бариери. Конинкс улавя как героят се бори за мечтите си, въпреки негестоприемното отношение на тази страна към чужденците-емигранти.

Граната успява да преодолее страховете си и обществените предразсъдъци, създавайки  хита си "Марина", продаден в 5 млн. копия и получил много отличия. Песента е избрана за „Най-добрата италианска песен на всички времена“, но в Германия.

Филмът влияе с автентична атмосфера, подкрепена от музиката на миналото, вдъхновила редица поколения, а режисьорът показва как никому известният Роко Граната се превръща в музикален продуцент - собственик на белгийската звукозаписна компания "Кардинал Рекърдс".

В ролите ще видим Луиджи Ло Кашо, Донатела Финокиаро, Матео Симони.

Филмът е отличен с наградата Остенде за най-добър филм, режисура и сценарий, както и с Магрит за най-добра фламандска копродукция.

 Гледайте "Марина" на 10 април от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.