"Земя на номади" - в хармония с това, което преживяхме

Филмът кореспондирал с актуалната ситуацията на коронавируса
Обновена: 26 апр 2021 12:52 | 26 апр 2021 12:47, Ния Христова
9

93 церемония по връчването на наградите "Оскар" се проведе снощи в Холивуд. Българската актриса Мария Бакалова не успя да спечели статуетка за най-добра актриса в поддържаща женска роля, а нaградата отиде при южнокорейката Юн Ю-джун за участието й във филма "Минари". 

 "Разбира се, че спечели. Първо тя беше сред актьори като Глен Клоуз, освен това да ти каже Брат Пит, че си като Мерлин Монро, да си облечена от Луи Вуитон -  смятам, че Мария Бакалова спечели", това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, кинокритикът Ирина Иванова.
 
Иванова е на мнение, че оценяването на наградите е обективно. 
 
"Гласуват над 9 хил. души и обективността идва оттам, тяхната средна оценка е обективна. Такава оценка не може да се получи от 100 души", допълни тя.
 
 
"Много съм щастлива че "Земя на Номади" спечели. Самата режисьорка е първата жена, цветнокожа, която взима награда за режисура. Трябва да има правила, които да дават подкрепа, тласък на различните. Аз не смятам, че нещо трагично се случи, след като бяха въведени тези правила", каза още кинокритикът.
 
Иванова коментира и филма "Земя на номади", който триумфира на церемонията. Според нея причината е, че филмът кореспондира с актуалната ситуацията на коронавируса, в която се намираме. 
 
"Пак да кажа за "Земя на номади" -много е в духа на това, което ние преживяхме. Макар че снимките са започнали през 2018 г. и сега като го гледаме, неминуемо го отнасяме към ситуацията с пандемията и страховете, в които живеем. Този филм е в хармония с това, което преживяхме. Смятам, че това е и една от причините той да бъде така оценен", каза още Ирина Иванова.
 
Иванова коментира и част от другите ленти, които се сдобиха със статуетки. Обясни и любовта към ретро продукциите - кино, дрехи и стил.
 
"Не смятам че днешните идеи са се изчерпали. Но има един вътрешен диалог, смятам че тази продукция, която се бълва сега, стрийминг платформи, търсят се сюжети, съдържание и може би това е важно за връщането на стари образци, към нещата към които вече сме влюбени", сподели Иванова.
 
За финал Ирина Иванова използва думите на Клои Жал, казани по време на церемонията, че винаги е вярвала, че изначално хората са добри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Манолов преди 2 години
Глупости на търкалета, пак се изложиха с Оскарите, ама то няма и как иначе, защото световното кино е в криза, вече десетина години не се сещам за филм, който наистина да е за Оскар. Нашето оперено момиче се изявило по-скоро като манекенка, няма лошо, но подчертава кризата в киното.