"Смях" е темата в конкурса за сценарий на късометражен филм

Крайният срок за участие е 1 юли
Обновена: 7 юни 2021 15:20 | 7 юни 2021 15:13, Петя Славова
0
"Смях" е темата в конкурса за сценарий на късометражен филм
Снимка: БГНЕС

Смях” е темата на 19-ото издание на ежегодния конкурс за сценарий за късометражен филм. В него могат да участват автори до 35-годишна възраст. Проектът на Българско кино общество има мисия да открива нови филмови таланти, да подкрепя авторите в тяхното професионално и творческо развитие и да подпомогне реализацията на техните филми.

Основната тема може да се интерпретира свободно. Приемат се оригинални авторски текстове на български език с дължина до 20 000 печатни знака, във всички жанрове и за всички видове филми - игрални, анимационни, документални, експериментални.

Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оцени проектите и ще връчи няколко отличия през м. септември, сред които са Наградата за най-добър сценарий в размер на 1000 лева и Награда за най-добър филмов проект.

Крайният срок за участие е 1 юли 2021 г.

 Конкурсът за сценарий стартира през 2002 г. като основна дейност на Европейската филмова асоциация NISI MASA. В България той е ежегодно събитие от 2003 г. и е насочен към участници, които могат да изпратят своите оригинални текстове индивидуално или в съавторство.

Традиционно всяко издание на конкурса е посветено на определена тема. Професионално жури присъжда наградите на избрани автори и техните произведения. Конкурсът завършва майсторски клас по сценарно писане, воден от изтъкнати сценаристи.

До момента в него са участвали над 850 професионалисти и любители. Някои от тях днес са изтъкнати български режисьори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари