Кефф Филм фест в Пловдив през юли

Събитието с първо издание от 4-и до 11-и юли
15 юни 2021 16:51, Петя Славова
1
Кефф Филм фест в Пловдив през юли
Снимка: Арт фест

Комедиен Европейски Филмов Фестивал – Кефф` Пловдив 2021 е първо издание на уникален по рода си международен кинофестивал, който ще се проведе от 4ти до 11ти юли в Лятно кино "Орфей" и Lucky – Дом на киното в Пловдив.

В състезателната си програма фестивалът ще представи най-високите европейски достижения в най-гледания кино жанр, продуцирани през последната година. Заглавия от Италия, Испания, Германия, Унгария, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България ще бъдат оценявани от петчленно международно жури, което ще отлъчи награди за най-добър филм, най-добър режисьор, и най-добри изпълнители на мъжка и женска роля.

Конкурсът включва 7 пълнометражни филма, а съпътстващата ще представи още 8 заглавия, чиито прожекции ще бъдат осъществени в рамките на 8 фестивални дни. Вотът на зрителите ще определи Наградата на публиката на Първото издание на КЕФФ – Пловдив 2021.

Организаторите на събитието са поканили множество гости от чужбина и страната – режисьори, актьори, сценаристи, продуценти и приятели на седмото изкуство. Зрителите ще имат възможност да се срещнат с творците в дискусиите преди и след прожекциите и в множеството съпътстващи събития.

Фестивалът Кефф – Пловдив` 2021 е събитие без аналог в европейския филмов календар и има мисия да развива дългосрочна програма за утвърждаване и разширяване на град Пловдив като кино-фестивален град. Пан-европейската същност на Кефф ще прибави към общия културен пейзаж на Пловдив като столица на културата още едно значимо събитие от международен мащаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
Петьо преди 2 години
Абе, Митко къде е?