Опасности сред пасторални пейзажи с "Домошарят"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
19 юни 2021 10:16, Петя Славова
2
Опасности сред пасторални пейзажи с "Домошарят"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Томи Лий Джоунс преосмисля знаковите стъпки на уестърна в "Домошарят" като акцентира върху жените в режисираната от него драма. Джоунс влиза и в главната роля, вмъквайки се в образа на престъпника без късмет Джордж Бригс, чийто живот спасява Мери Бий Къди (Хилари Суонк).

За да й се отблагодари, Бригс решава да й помогне като придружи група жени от силно религиозно градче в Средния запад. Така всички се отправят обратно на изток, като по този начин Джоунс преобръща още веднъж похватите на жанра, където по принцип героите се движат от изток на запад.

Историята е вдъхновена от романа на Глендън Суортаут от 1988 г. Автентична атмосфера от миналото, разкрива красотата на природата, криеща и своите опасни моменти със снежни бури, срещи с безкрупулни заселници, индианци и проследява сложния живот в граничните територии.

Томи Лий Джоунс умело води сюжетната линия, вмъквайки множество образи на фона на пасторалните пейзажи. А за постиженията на филма огромен принос има и актьорското присъствие на Мерил Стрийп, Джол Литгоу, Джеймс Спейдър и Миранда Ото. Филмът дебютира на фестивала в Кан,

"Домошарят" може да видим на 19 юни, от 22. 00 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Korean soup преди 2 години
Много силен филм, но имам чувството, че тази телемизия го излъчва по веднъж на всеки два месеца.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубав филм, сложни характери, пресъздадени от талантливи актьори.