Варна посреща "Любовта е лудост"

Фестивалът стартира на 27 август
11 авг 2021 11:30, Петя Славова
1
Варна посреща "Любовта е лудост"
Снимка: "Любовта е лудост"

Варна се готви за ново кино с поредното издание на фестивала "Любовта е лудост", който тази година ще се открие на 27 август.

Прожекциите по традиция ще са във Фестивалния и конгресен център, като филмите са подредени в конкурсна програма и съпътстващи панорами "От световните фестивали", "По меридианите", документална програма и нови български заглавия.

Старт на събитието ще даде френският филм "Селин Дион: Силата на любовта" на режисьора Валери Льомерсие.
Българското фестивално конкурсно предложение е "Чичо Коледа" - филм на режисьора Ивайло Пенчев ("Летовници" и "Като за последно").

Историята ни среща с дете, което мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, трябва да разбере кой е. Таксиметров шофьор, майстор на импровизираната лъжа се запознава с момиче, готово на всичко, за да сбъдне мечтата си.  Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, пияница и своенравен старец, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера.

В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа. Романтичната комедия може да се види на 28 август от 20:00 часа в зала 1.

Обявяването на наградите на 29-я МФФ "Любовта е лудост" е на 3 септември, в 16 часа за медиите, а от 19 часа в зала 1 за публиката и прожекция на филма "От Африка с любов".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
за мястото на феста преди 2 години
Гордостта от соца-Ф и К Център(ФК), както го знаем, прилича на изоставен автомобил отвън. Тези тъмни тенекии на облицовката трябва да се мият, защото на чайките не им е ясно къде да се изпускат.