Отново към Втората световна война с "Епоха на герои"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
15 авг 2021 10:36, Петя Славова
32
Отново към Втората световна война с "Епоха на герои"
Снимка: Bulgaria ON AIR


 Към една от най-интерпретираните теми в киното – Втората световна война ни отвежда филмът на Ейдриън Витория "Епоха на герои".

Историята се върти около командосите на Иън Флеминг, които след изтощително обучение са изпратени на опасна мисия зад вражеските линии в окупирана Норвегия.

Самолетът на екипа от осем войници е свален, а оцелелите са решени да довършат задачата си, което ако стане, може да промени хода на войната.

Базиран на реални събития, филмът се опитва чрез подвизите на малък отряд да покаже обобщен образ на участниците във войната.

Шон Бийн изпълнява една от главните роли като влиза в образа на ръководителя на отряда майор Джоунс, който обучава командосите за мисията. Партнира му Дани Дайър, а първата им задача е да окупират апаратура, разположена в Норвегия.

Филмът е класическа военна драма, спазваща всички драматургични похвати на жанра. За автентичността на разказа, принос имат истински британски командоси, участвали в мисии в Ирак и Афганистан. Всеки от персонажите носи различен характер, има своя история, а напасването на всички в екип носи своя отделна драматургична линия.

Епизодите, свързани с битки са заснети с изключителна прецизност като изстрелите и експлозиите носят съответния емоционален заряд.

В останалите роли ще видим Аксел Хени, Джон Даглейш, Стивън Уолтърс, Иън Рос, Роси Фелнер, Ерик Мадсен. Гледайте "Епоха на герои" на 15 август от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
6
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
До словянин:Това е истината ,пич!Другото е лъжи и промиване на мозъците на ... ,но засега успяват ,англосаксонците!!!
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаб ти е мозъка...
5
5
 
11
 
! Отговори
Разбиращ преди 2 години
Филма е слаб....
4
7
 
16
 
! Отговори
Холивудска история преди 2 години
След като вече никой не чете .... холивудските и английски филмови студиа преоформят знанията на младите за историческите събития . Скоро ще знаем че САЩ еднолично са освободили Европа и Русия от Хитлеристкия окупатор с малки отряди под ръководството на Капитан Америка и Железния Тони Старк ... А Тор и Хълк са се сражавали с демона Хитлер . След като вече знаем че Рамбо лично е избил цялата виетнамска армия и руските им инструктори ... колко му е да повярваме че САЩ са освободили и Европа ...
3
6
 
17
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Без СССР Западът яде бой от Хитлер, за 1 г Германия взе цяла Европа. Хитлер сбърка, че тръгна срещу Сталин, трябваше да вземе Англия.
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филмът се опитва чрез мисията на малък наглосаксонски отряд да покаже обобщен колективнозападен образ на участниците във войната. Но ние знаем, че основна и решаваща роля за разгрома на третия Райх и освобождаването на света от нацизма, имат доблестните съветски вОйни червеноармейци. Вечна слава на руските герои!
1
5
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
филма не струва, наивна работа.