Отново към Втората световна война с "Епоха на герои"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
15 авг 2021 10:36, Петя Славова
32
Отново към Втората световна война с "Епоха на герои"
Снимка: Bulgaria ON AIR


 Към една от най-интерпретираните теми в киното – Втората световна война ни отвежда филмът на Ейдриън Витория "Епоха на герои".

Историята се върти около командосите на Иън Флеминг, които след изтощително обучение са изпратени на опасна мисия зад вражеските линии в окупирана Норвегия.

Самолетът на екипа от осем войници е свален, а оцелелите са решени да довършат задачата си, което ако стане, може да промени хода на войната.

Базиран на реални събития, филмът се опитва чрез подвизите на малък отряд да покаже обобщен образ на участниците във войната.

Шон Бийн изпълнява една от главните роли като влиза в образа на ръководителя на отряда майор Джоунс, който обучава командосите за мисията. Партнира му Дани Дайър, а първата им задача е да окупират апаратура, разположена в Норвегия.

Филмът е класическа военна драма, спазваща всички драматургични похвати на жанра. За автентичността на разказа, принос имат истински британски командоси, участвали в мисии в Ирак и Афганистан. Всеки от персонажите носи различен характер, има своя история, а напасването на всички в екип носи своя отделна драматургична линия.

Епизодите, свързани с битки са заснети с изключителна прецизност като изстрелите и експлозиите носят съответния емоционален заряд.

В останалите роли ще видим Аксел Хени, Джон Даглейш, Стивън Уолтърс, Иън Рос, Роси Фелнер, Ерик Мадсен. Гледайте "Епоха на герои" на 15 август от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после тежката вода и заряда от Пенемюнде бе използван от САЩ за направата на Малчугана и Дебелака, хвърлени над Япония!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как бе " Гадни копилета" не е ли документален филм?!?!Малеееее, пък аз какво си мислех!
25
3
 
3
 
! Отговори
сравнението преди 2 години
До чичо Чиче седи си на сянка и се бели семки.Още в края на 70-те по кината у нас прожектираха продукция за акцията в завода за тежка вода.Филма си бе реалистичен по разкази на участници в акцията и нямаше дитирамбите за спасителите от брега на Темза!И докато люпиш семки прочети и сравни кога започват ядрените проекти в Германия,САЩ и Русия и до къде са били при акцията в Норвегия!И пийни вода след семките,че е жешко!
24
6
 
8
 
! Отговори
чичо преди 2 години
Чета коментарите и съм впечатлен от интелектуалното ниво на днешния българин! А относно филма - това е действителен случай, британските командоси взривяват немски завод за "тежка вода" в Норвегия. Това забавя нацистката програма за производство на атомна бомба с години. Бих искал да попитам великите стратези от форума какво щеше да се случи, ако нацистите бяха произвели бомбата? Затова по-леко с обобщенията кой спечели войната...
23
6
 
6
 
! Отговори
Джо преди 2 години
И как гладни, боси, без гориво и патрони щяха да победят немците? С лопата само селски свади се решават!
22
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Оценка за всв, дават навремето Франклин Рузвелт, перифразирам: Не можем да отречем приноса на червената армия, която на източния фронт унищожава повече сили на противника, отколкото, всички 25 държави заедно воюващи срещу Хитлер. И Чърчил пред камарата на общините: да отбележим изключителния принос на червената армия, която изкорми хитлеристката военна машина.Днес тези, които се опитват да ревизират историята трябва да ревизират и цитираните по-горе.
21
5
 
7
 
! Отговори
И преди 2 години
Някои много си вярват че някакви консерви и прочие ооределили войната! Смехурии!.. Американските банки и отпущат пари и средства както и на едните така и на другаде! Пари и стомана за немските танкове и оръдия после чиста печалба за чичоСам! Участвали в две световни войни дали по малко жертви от година ковид😂
20
8
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Втория фронт на руснаците от американски облекла,консерви, машини , оръжия и продоволствия--РЕШИ ИЗХОДА НА ВОЙНАТА!!!.../...другото са празни приказки.../
19
6
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Ако немците бяха влезли с 3- ЖП-ешалона, С ВОДКА И СЕЛЬОДКА в Русия, руснаците щяха сами да им донесат главата на Сталин,на сребърен поднос!
18
6
 
10
 
! Отговори
И преди 2 години
75%на силите на източният фронт, 25%на западният! Както беше казал един млад немец гледайки "Битката за Севастопол", американците влязоха в една вече решена война в последните 8секунди!..В нашияте учебници вече няма информация кой е хвърлял атомни бомби а единствено бройна загинали американци. За убити японци нито дума! Нито дума имат и за източният фронт в американската енциклопедия за деца!..
17
4
 
8
 
! Отговори
Историк преди 2 години
Още при смоленск става. Ясно на болшинството от немските генерали, че операция Барбароса е прибързана, и второ, загубите на немците не могат да се покрият от резервите. След Сталинград, вече почти немските генерали са наясно с очертаващото се поражение. победата, затова и след Харков, Хитлер трудно намира генерал който да приеме неговата доктрина и да разработи настъпателна операция , става дума за Курск, накрая се спира на цайцлер, въпреки предупреждението, че при неуспех, ще му коства войната
16
4
 
2
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Да бе, точно такива измислици ги раждате! 2 пъти иска примирие, а нашия Ванга и знае края на войната . Смях!
15
6
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 2 години
Западащите имат ли други герои освен комиксовите?
14
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Края на войната е когато американски командоси изгарят Хитлер жив в едно парижко кино.Другото всичко е пропаганда на червените!!!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много игри играете, лесно се коментира ужаса на войната зад монитора, с чаша ракийка в неделя !
12
12
 
11
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Само руските истоРици лъготите като бесни. Без 2 фронт и войната срещу немските подводници и Лендлийза болшевиките нямаше да изтласкат немците. Копчета са им доставяли на вашите бе, колкото и да се пънете. 8 млн немски войници на всички фронтове и над 30 млн сссрски - скотобойната на болшевишките некадърници и чудовището Сталин. Който 2 пъти моли чрез БГ посланика в Масква за примирие хитлер? Що така, нали сте били много корави?
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно,малка операция в джендемите на Норвегия обръща хода на войната !Така е!Не се спряхте,ей!
10
9
 
9
 
! Отговори
ИстоРик преди 2 години
До Джо .. .ама верно ли ве ? Я като по-запознат светни ни КОГА американците започват да изпащат помощи за Руската армия и кога се намесват във войната ..... доколкото аз знам НАКРАЯ . КОГАТО СТАЛИН ОБРЪЩА ХОДА НА ВОЙНАТА И ЗАПОЧВА НАСТЪПЛЕНИЕ ... едва тогава САЩ и Англия изведнАж решават да "помагат" на победителя и започват настъпление за да "освободят" Западна Европа от вече панически бягащите германци .... ЛЕНДЛИЙЗ ЗАПОЧВА НА 11 ЮНИ 1942г. .... Нещо да кажеш ?
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Русия!!!
8
12
 
13
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Ссср и Германия са съюзници до 22.06.41. Впоследствие Хитлер ги удря изпреварващо. Без Лендлийза от западните държави - безплатна храна, суровини, облекло, муниции, оръжие и машини, сега рашите щяха да са немска провинция.