Блясък на червения килим на кинофестивала в Торонто

Форумът - смесица от виртуални и реални прожекции
10 сеп 2021 10:19, Петя Славова
1
Блясък на червения килим на кинофестивала в Торонто
Снимка: БГНЕС

Джулиан Мур изведе звездите на червения килим за първото от две години провеждане на фестивала в Торонто в четвъртък, като филмовата адаптация на хитовия хит на Бродуей "Dear Evan Hansen" най-накрая откри най-голямата киносбирка в Северна Америка.

Музикалният филм за тийнейджър, борещ се с изолацията и самотата, привлече публиката в град, който наскоро излезе от една от най-дългите блокировки заради Covid-19 в света, което принуди миналогодишното издание на фестивала да се проведе почти изцяло онлайн.

"Това е много значим момент - обожавам този фестивал", каза Мур, която играе майката на ученика във филма, пред АФП. "Чувствах се толкова щастлива, че работя върху нещо, което е толкова важно и толкова много за човешкото състояние в момент, когато хората наистина се борят", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Филмът проследява Евън, тийнейджър със социални тревоги, чийто живот се преобръща, след като негов съученик се самоубива. Той разглежда теми за желанието за намиране на мястото в живота и мощта на социалните медии. Стартирала на Бродуей през 2016 г., драмата с няколко награди „Тони“ се превърна в най-успешния нов мюзикъл в Ню Йорк след "Хамилтън",превръщайки Бен Плат, който сега играе ролята и на големия екран, в звезда. Мур се присъединява към звезден състав, в който влизат Ейми Адамс и Кейтлин Девър.

Докато други големи филмови фестивали като тези във Венеция и Кан почти се върнаха към предпандемичното нормално, тазгодишното издание в Торонто е смесица от виртуални и реални прожекции с намален капацитет на публиката. Звездите на място са по-малко от обикновено, въпреки че се очаква да присъстват имена като Джесика Частейн, Бенедикт Къмбърбач, Сигорни Уивър и режисьора на "Дюн" Дени Вилньов.

Организаторите бяха възпрепятствани от строгия граничен контрол на Канада, като задължителната карантина за повечето чуждестранни посетители беше отменена едва във вторник.

Торонто се откроява от съперниците си, тъй като може да се похвали с най-голямата, най-влиятелна филмова публика на фестивал в света, което прави завръщането на тълпите жизненоважно. Фестивалът, който продължава до 18 септември, ще покаже десетки филми, заснети по време на пандемията, между които "Dear Evan Hansen" - първата продукция в Северна Америка, която стартира в ранните дни преди ваксинацията миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
проблема преди 2 години
си е твои една 20 ка 6е те занули