"Горбачов. Рай" - монолог на човек, чакащ да бъде разпределен в Рая или Ада

Документалният филм е дело на режисьора Виталий Мански
17 сеп 2021 11:28, Ния Христова
25
 
"Горбачов. Рай" е документален филм за Михаил Горбачов и е дело на латвийският режисьор Виталий Мански.
 
"Филмът "Горбачов. Рай" е огромен монолог на човека, който стои на вратата и трябва да бъде разпределен в Рая или в Ада. Струва ми се, че този разговор е много важен не само за зрителите, но и за самия герой във филма", посочи Мански пред Bulgaria ON AIR
 
"Докато Горбачов живее заедно със своите илюзии и заблуждения, не се страхува от това. Познавам го повече от 20 г. Лично ми подари най-хубавите примери в живота - годините на надеждата. Искаше да ни предложи свобода, самата Русия се отказа от тази свобода. Това е главната драма във филма - физически той живее в страна, която се отказа от неговите идеи и го обвини във всички възможни грехове. Обрича го на вечен Ад", сподели Мански.
 
Виталий Мански е режисирал над 30 филма. Споделя, че най-трудната лента е заснетата в Северна Корея. Чувствал се е като в концлагер. Той и екипа му са държани отговорни всеки ден, тъй като са снимали филм, който севернокорейските власти не са очаквали.
 
"Документалното кино има нужда от свобода. В Русия нещата със свободата са все по-зле и по-зле. Най-важното в живота е да бъдем свободни. Може да видите филма в рамките на "София филм фест", каза още режисьорът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ада му е мястото!!