"Горбачов. Рай" - монолог на човек, чакащ да бъде разпределен в Рая или Ада

Документалният филм е дело на режисьора Виталий Мански
17 сеп 2021 11:28, Ния Христова
25
 
"Горбачов. Рай" е документален филм за Михаил Горбачов и е дело на латвийският режисьор Виталий Мански.
 
"Филмът "Горбачов. Рай" е огромен монолог на човека, който стои на вратата и трябва да бъде разпределен в Рая или в Ада. Струва ми се, че този разговор е много важен не само за зрителите, но и за самия герой във филма", посочи Мански пред Bulgaria ON AIR
 
"Докато Горбачов живее заедно със своите илюзии и заблуждения, не се страхува от това. Познавам го повече от 20 г. Лично ми подари най-хубавите примери в живота - годините на надеждата. Искаше да ни предложи свобода, самата Русия се отказа от тази свобода. Това е главната драма във филма - физически той живее в страна, която се отказа от неговите идеи и го обвини във всички възможни грехове. Обрича го на вечен Ад", сподели Мански.
 
Виталий Мански е режисирал над 30 филма. Споделя, че най-трудната лента е заснетата в Северна Корея. Чувствал се е като в концлагер. Той и екипа му са държани отговорни всеки ден, тъй като са снимали филм, който севернокорейските власти не са очаквали.
 
"Документалното кино има нужда от свобода. В Русия нещата със свободата са все по-зле и по-зле. Най-важното в живота е да бъдем свободни. Може да видите филма в рамките на "София филм фест", каза още режисьорът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Бе вие добре ли сте? Добре, че беше Горби та прехода стана по безкръвен начин. Виждате как е в С.Корея и Куба. За да се откъснат от режима само въстание може да ги спаси, но това е адски трудно и както се вижда невъзможно. Не случайно сме били 500 г. под турско управление. И освобождението идва отвън. След това смазваме турците като кучета във войната, защото вече имаме армия.
20
0
 
4
 
! Отговори
м преди 2 години
Дори бивши служители на ЦРУ, в интервюта са определяли Горбачов като наивник и родоотстъпник. Животът обаче си върви и вече всички го свързват само с резултатите от това, което направи. Никой не се сеща какво е било тогава и разсъждава, все едно винаги е било така. Сега имаме свободия и нямаме икономически сили, а в Киай стана обратното
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София Филм Фест отдавна е един конюнктурен фестивал. За последно имаше стойностни филми през 2005-та. Сега е жива пропаганда. УмрЕл ми ти някакъв латвийски режисьор за Горбачов - важно е да се плюе по Русия.
18
1
 
6
 
! Отговори
Хитлер преди 2 години
Съседният казан се пази за Горбачов.
17
1
 
6
 
! Отговори
Огняр в Ада преди 2 години
Мястото на Горби е само в Ада !!!
16
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
КАК ТАКА ОТ ТОЛКОВА П РЕ ЧУ КАН НАРОД- НЕ СЕ НАМЕРИ И ЕДИН ДА ВИДИ СМЕТКАТА НА ГОР БА ЧОВИТЕ - СВА РЯ ВАЙ КИ ГИ ЖИВИ ??????????????
15
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
КОМСОМОЛСКОТО АККТИВИСТЧЕ -ЩЕ УМРЕ БЕЗ ДА Е РАБОТИЛО И ЕДИН ДЕН !!! ПЕТНИСТИЯТ БЕ КУПЕН ОТ ПО ДЛИ ТЕ ЕВРЕИ -ЧРЕЗ РАИСА И ЩЕРКА МУ /РУСКИ ФРЪЦЛИ -РАКОВИ / !!!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Юда-Михаил Сергеевич Горбачов ще се пържи в най-дълбокия кръг на ада, заради това, че през 1990 г предаде Русия, руския народ и всички славянски народи. Да бъде проклет вовеки веков.
13
3
 
2
 
! Отговори
С к'вата мярка преди 2 години
Горбачов започна втората вълна на антисталинизма в края на 1987 г., повече от 34 години след смъртта на Сталин. Горбачов не престана да се жалва от сталинското наследство до края на своя режим през 1991 г. От падането на Горбачов от власт не са изминали пълни 30 години. Следвайки неговия пример през 1987 г., може да търсим белези на неговото политическо наследство във всичко: от милионите загинали в гражданските войни обхванали територии на бившия СССР, до жертвите на пландемията Ковид-19.
12
3
 
0
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
То и у нас няма свобода...а свободия и Си задаваш вопроса, а кое Е по-добре?!
11
6
 
11
 
! Отговори
Без съмнение преди 2 години
Филмът "Горбачов. Рай" е огромен монолог на човека, който стои на вратата и трябва да бъде разпределен в Рая или в Ада.Без съмнение в Ада!
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За чий поде перестройката? За да има хамбургери и банани. Е? Има ги.
9
8
 
2
 
! Отговори
Вероятно преди 2 години
Самият той горчиво съжалява за направеното, но не иска да си признае колко е бил глynав.
8
5
 
12
 
! Отговори
Сатана преди 2 години
Колкото и да се опитват да го пудрят тоя *** западните сатанисти, съдбата му е предопределена от Господ- да се пържи вечно в адския огън. Хиляди хора умряха от глад и бедност заради него, а други от набезите на лилавеещите се малцинства. Дори Ковид нямаше да има в източна Европа, ако не беше тоя амбалаж.
7
0
 
10
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Свобода трябва да има естесвено!Но не да се изражда в слободия!Няма безгранична свобода!Сега в България има слободия-затова има безредие,кражби,бедност,убийства ,катастрофи и т.н.Много е тънка границата между свободата и слободията,ха,ха!!!!!!
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички псуват Горбачов дето съсипа мечтите на милиони за победа. Само Северна Корея, Беларус и Куба удържаха натиска на подлите западняци и сега цял свят им завижда за хубавия живот и комунизма.
5
9
 
10
 
! Отговори
Горбачов е преди 2 години
Човекът, разрушил една мечта и световната социалистическа система. За такива казват, че изхвърлят бебето заедно с мръсната вода. Едва ли ще се намери разумен човек, който да му издигне паметник. Може би само някой отявлен враг на социализма.
4
5
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
значи горбачов стои пред вратата на ада и чака да го хвърлят в котела всичкокоето става в днешно време по света е в резултат на неговите необмисленидеиствия
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателя Горбачов провали всичко. Сега комунизма щеше да е победил капитализма и американците шяха да се редят за зелена карта за Русия и България. Ладите щяха да имат нов модел и щеше да се чака за тях не повече от 3 години.
2
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Добре си е живял тракториста Горби тука беше Рая :)))