Да вкусиш от живота на Алмодовар с "Болка и величие"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
25 сеп 2021 19:45, Петя Славова
3
Да вкусиш от живота на Алмодовар с "Болка и величие"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В самотния и изолиран свят на твореца Салвадор Мало (Антонио Бандерас) ни потапя Педро Алмодовар в може би най-интимния си филм "Болка и величие". Испанският режисьор отваря вратите към собствените си преживявания във филма, включвайки биографични елементи.

Превкусвайки истината, че нищо не започва от днес, режисьорът ни повежда из минало и настояще за да си обясни детството с майка му (Пенелопе Крус), отсъствието на баща му, любовните несгоди и така естествените за артиста творчески колебания.

Следите от бурния му емоционален свят са внедрени във физическото състояние на главния герой, скрил напоследък таланта си в наркотична зависимост, бореща силно главоболие и редица други здравословни проблеми.

С фин сантимент е разгърната житейската равносметка, а Алмодовар е вплел лични спомени от израстването си, съпътствани от тревоги, отчуждение, празнота и помирение с другите, но и със себе си.

Прецизно наситени кадри описват пъстротата в емоциите на персонажите - силни и слаби, смели и изпълнени с плахост, усмихнати и потънали в тъгата си. 

Надиплените сюжетни линии постепенно запълват липсващите парчета от пъзела докато Алмодовар майсторски пренася зрителят към света на неговите герои, доближава ни до тях, за да усетим величието им през болката, която изпитват.

Останалите роли са поверени на Асиер Ечеандиа и Леонардо Сбараля. Гледайте "Болка и величие" на 25 септември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Голям филм! Голям Бандерас!!!