Разходка с Уди Алън в "Един дъждовен ден в Ню Йорк"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 сеп 2021 08:30 | 26 сеп 2021 08:29, Петя Славова
4
Разходка с Уди Алън в "Един дъждовен ден в Ню Йорк"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Неведнъж персонажите на Уди Алън се лутат из улиците на знакови градове, за да намерят себе си. "На Рим с любов", "В полунощ в Париж", "Вики, Кристина, Барселона" са сред филмите, в които режисьорът поднася своето възприятие към съответното място, вплел собствените си усет, вкус и дух.

Така е и в "Един дъждовен ден в Ню Йорк" - градът, присъстващ най-често в историите му. Сюжетът ни среща с привлекателния студент Гетсби (Тимоти Шаламе), който разбира, че приятелката му Ашли (Ел Фанинг) ще пътува до Манхатън, за да интервюира много известен режисьор Роланд Полард (Лив Шрайбър) за колежански вестник.

Чудесна предпоставка двамата да изкарат един романтичен уикенд заедно, но някъде из улиците на Манхатън пътищата и на двамата се разделят.

Ашли получава покана за прожекция на товия филм на режисьора и писателя Тед Дейвидоф, а Гетсби се натъква на свой познат, който се обучава и трупа опит в сферата на киното, подготвя свой проект и отправя към него изкушаващо предложение.

Уди Алън отново нищи емоционалните преживявания на различни двойки, като любовта винаги бива объркваща и разминаваща се. Колебанията на персонажите са умело уловени от режисьора, като акцента както винаги е и върху наситения диалог, събрал комични препратки. С кратко, но ключово присъствие се включва и певицата Селена Гомес.

Гледайте "Един дъждовен ден в Ню Йорк" на 26 септември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A кога на съд за педофилия? КОГА?! Колко още от неговите холивудски приятелчета са за затвора?
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детски филмчета. Първа целувка и удар с парцала на любовта.