У-лицата с Митко Петров - победителят, получил реплика в "Семейство Адамс"

Освен, че влезе в световноизвестният проект, Митко е и музикант
9 окт 2021 16:45, Петя Славова
0

Снимка: Форум Филм

Митко Петров - Матео и "Семейство Адамс"

Пораснаха ли децата в "Семейство Адамс" и какви са новостите около мрачната, но симпатична фамилия може да видим във втората част, режисирана от Конрад Върнън и Грег Търнън от този петък, а българин бе избран от стотици желаещи по цял свят да получат реплика в най-новия филм. Името на победителя е Митко Петров - Матео, а той се оказа музикант, готов и с първия си албум.

Според него всичко е станало на шега. Кандидатствал е в конкурса, тъй като да озвучава анимации е детската му мечта. Още гледа  такива филми и може да се каже, че са се превърнали в негова страст. Занимава се и с музика от дете, а вече е и музикален педагог.

В края на миналата година вижда реклама за конкурса, в който се търси човек за озвучаване на малка роля в новата анимация на "Семейство Адамс".  "Трябваше да запиша възможно най-страшния си глас и се оказа, че наистина е бил страшен, защото два месеца по-късно от Америка се свързаха с мен.", спомня си Митко пред Dnes.bg. Кандидатите са били наистина много, но неговото представяне от България се оказва абсолютният фаворит. " Бях изненадан, но и щастлив. Чаках с нетърпение да запиша тази реплика.", допълва Митко.

Идва и дългоочакваният момент. Без да знае каква ще е предварително репликата, българинът разчита на импровизационния си талант. "Различаваше се от тези, които бяха дадени на кастинга.", обяснява той и се надява след участието си да бъде забелязан и да му дадат вече шанс да озвучи по-голяма роля. За по-малко от минута му се налага да покаже различни нюанси на гласа си. Прави няколко дубъла. "Определено тънкостите са много, но и са много любопитни.", разказва той.

Помни "Семейство Адамс" от дете.  Харесва всички герои, точно защото са различни и би се опитал да озвучи всеки от тях.  Дори е готов да дублира няколко персонажа едновременно и да превключва от едно състояние в друго. Харесва именно крайните образи - позитивни или негативни, но да не са неутрални. За смяната на различни настроения и тоналности със сигурност му помага и музикалното образование.

Ученето

Завършва Музикалното училище в Бургас с класическа музика, след което продължава обучението си в НБУ с "Поп и джаз пеене". Вече освен музикант, е и вокален педагог на деца и възрастни. Учениците му дори са знаели за участието му в дублажа на "Семейство Адамс" от няколко месеца". " Любопитно е, че без да знам още, че ще бъде пуснат такъв конкурс, бях дал  на децата за един наш концерт за Хелоуин да направим група и да изпълним песента именно от първата част  на"Семейство Адамс". И направихме основната филмова песен и точно това е и първата анимация, която имам възможност да озвуча." , разказва Митко и допълва, че се опитва да научи учениците си на търпение и да не се отказват от мечтите си.

 Също така се опитва да ги провокира  да се преоткриват.  Смята, че това е особено важно за времената, в които живеем. "Всеки е различен и трябва да намери своята уникалност и сила.  Всяко дете трябва да развива силните си страни.", обяснява той.

"Различният"

Прави и авторска музика, а вече е готов и първият му албум "Различният". Името символизира неговият стремеж всяка една ситуация и момент от живота си да превръща в музика. "Всяка песен носи различно послание, емоция и енергия и всеки може да открие себе си в поне една от тези в албума. Някои са романтични, баладични, с други просто искаш да разпуснеш.", обяснява Матео.

Общо композициите са 12 като са създадени през последните шест години. Работи с композитори, освен от България, така и от Франция, Русия, Великобритания, и Хърватска. Новият албум ще бъде представен на голям концерт на 16 ноември, когато е и рождения му ден.

Според Митко, не е лесно човек да се занимава с музика, но и не трябва да се отказва при първата или втора несполука. "Предизвикателството е да останеш верен на себе си и да не се отказваш, защото българската публика е изключително критична, прекалено изискваща, а голяма част от нея все още не е възпитана да цени музиката като сериозно изкуство", обяснява той.

Според него е важно публиката да свикне да посещава все повече концерти, да разбира, че музиката не е безплатно изкуство и, че да си музикант не е просто да имаш талант, а съвкупност от качества и най-вече много, много труд и усилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари