Френското кино на Киномания с Катрин Деньов, Летисия Каста, Фани Ардан...

Сред звездите в програмата са и Марион Котиьр, Адам Драйвър и Изабел Аджани
11 ное 2021 19:21, Петя Славова
0
Френското кино на Киномания с Катрин Деньов, Летисия Каста, Фани Ардан...
Кадър от "Анет". Снимка: Киномания

За поредна година Фестивалът на френския филм заема почетно място в програмата на Киномания.

Едно от чаканите заглавия в афиша е "Анет" с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър, който откри фестивала в Кан тази година. Мюзикълът на режисьора Леос Каракс е по историята и с музиката на Рон & Ръсел Маел от Спаркс и както гласи официалния синопсис е "пътешествие в света на любовта, страстта и славата". Двегодишната дъщеря на шоумен и неговата съпруга оперна певица проявява неочаквана дарба, която преобръща живота и на тримата… "Анет" донесе на Леос Каракс наградата за най-добър режисьор от фестивала в Кан.

Прекрасната Летисия Каста ще видим в "Кръстоносният поход", разказващ за родители, които разкриват, че 13-годишният им син е продавал семейни ценности, за да финансира проект, който  ще спаси планетата. Партньор на Каста е Луи Гарел, който е и режисьор на филма.

Катрин Деньов пък гледаме в "Докато си жив" на режисьора Еманюел Берко, дълбоко емоционална драма за житейските сметки, които си правим пред лицето на смъртта. Син, който неглижира сериозно
заболяване и майка, която осъзнава неизбежното. Всеотдайни лекар и сестра се опитват да им помогнат.

На друга класна актриса – Жулиет Бинош е поверена главната роля във филма "Между два свята", където френска журналистка работи временно като чистачка, за да проучи задълбочаващите се социални разделения в обществото. Режисьор на продукцията е Еманюел Карер.

Фани Ардан блести в "Младите любовници" на Карин Тардийо, чиято история ни представя връзката на 71-годишна дама с доста по-млад от нея мъж. Двамата се срещат случайно след като не са се виждали 15 години и биват привлечени един от друг.

Изабел Аджани пък е една от три сестри, между които назрява конфликт, когато едната се опитва да разкаже в театрална пиеса живота на отдавна напусналия ги баща. Режисьор на "Сестри" е Ямина Бенгиги.

Сред френските заглавия в програмата е и "Любовите на Анаис" на режисьора Шарлин Буржоа-Так. Интересната история оплита 30-годишната Анаис, която среща по-възрастния от нея Даниел. Мъжът моментално се влюбва в нея, но тя изненадващо се оказва привлечена от Емили - жената, с която той живее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари