Не е лесно да си "Метресата на дявола"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
21 ное 2021 10:07, Петя Славова
6
Не е лесно да си "Метресата на дявола"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Любопитната и противоречива история на чешката актриса Лида Баарова ни припомня биографичната драма "Метресата на Дявола.

Режисьорът Филип Ренч ни връща към към 1934 г. в Берлин, откъдето започва кариерата на главната героиня. Баарова е известна с опасната си близост с Йозеф Гьобелс,  като лично Хитлер се налага да се намеси за да ги раздели по молба на съпругата на Гьболес - Магда.

Сюжетът ни среща с Баарова още от първите й стъпки в киното, които са свързани с филмовите студия "Бабелсберг".

Талант и амбиция успяват да я отведат на първа линия в Третия Райх, където героинята се среща и с Гьобелс. Ренч проследява връзката им, както и съдбата й след тяхната раздяла. Дори затвора години по-късно не успяват да я пречупят и тя бяга от Чехословакия в Австрия, където намира сили да започне живота си отново.

Лида Баарова във филма е представена като наивно момиче, намиращо само пътя си в негостоприемния свят и опитващо да оцелее в смутните времена на Втората световна война.

В ролите ще видим Татяна Паухофова, Гедеон Буркхард, Симона Стасова, Мартин Хуба и др. Гледайте "Метресата на дявола" на 21 ноември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Намесена ли е девочка от съветските републики - БЕГАЙ.
4
2
 
8
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Нещо като нашата Мата Хари на Винету!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До интересно - Не разбиорам "независимо от официалната пропаганда". Просот са ги считали за нещо, каот домашни любимци.
2
4
 
9
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Много са били. Не е само Лида Баарова. И Олга Чехова, роднина на известния руски писател Антон Чехов, също е била приближена на Хитлер и Гьобелс. За нея даже има подозрения, че е била шпионка на СССР. Очевидно Хитлер и Гьобелс са си падали по славянските девойки, независимо от официалната пропаганда. Самата Магда Гьобелс от друга страна, преди да се омъжи за райхсминистъра на пропагандата, е имала любовник евреин.
1
4
 
17
 
! Отговори
кинокритик преди 2 години
То и сегашните девойки са такива, справят се с живота легнали под правилния. Защото Гьобелс нито е бил красавец, нито е бил висок, че и инвалид е бил. Просто е бил високопоставен.