Sofia MENAR у дома

Над 40 заглавия ще са достъпни от 14-и до 30-и януари
14 дек 2021 16:18, Петя Славова
0
Sofia MENAR у дома
Снимка: Sofia MENAR

 Филмите от програмата на фестивала Sofia MENAR ще могат да се гледат и онлайн в платформата Neterra TV+. Над 40 заглавия от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка ще бъдат достъпни от 14 януари до 30 януари.
Зрителите могат да изберат между четири варианта за абонамент:3 филма за 15 лева., 5 филма за 20 лева, 10 филма за 30 лева. Всички филми за 40 лева

Акцентът на Sofia MENAR  тази година е върху киното на Централна Азия. Зрителите ще могат да се забавляват с казахстанската комедия „Пещ“, където комично-драматичните моменти не спират да следват симпатичния Толик. Жена му чака трето дете, клиентите му чакат поредната доставка хляб, в магазина го чакат да си плати задълженията, а шефът го чака, за да му отреже от заплатата заради поредното закъснение.

Още една продукция от Казахстан ще бъде включена в програмата на фестивала – романтичната драма „Зере“. Сара се грижи сама за двете си деца след смъртта на съпруга й. Майката е уверена, че тя трябва да реши съдбата на своите деца. 15-годишната Зере обаче има съвсем различни виждания за живота си от тези на майка й. Красавицата ще остави любовта да реши как да се развие животът й.

Централноазиатският акцент се допълва от киргизкия „Пътят към края“, таджикския „Когато завесата падна“, узбекския „Вълни на любовта“, казахските  „Назима“ и „Най-дългият летен ден“, както и документалната копродукция за живота на уйгурите в Китай „Смут по Пътя на коприната“.

Само зрителите на Neterra TV+ ще имат достъп до късометражната селекция на Sofia MENAR, която включва над 10 премиерни заглавия от Иран, Египет, Афганистан, Мароко и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: онлайнSofia MENAR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари