Андрей Стефанов: От екстремните спортове и работата като хамалин до киното

Животът като сцена, която те учи на себеизрастване
18 яну 2022 18:37, Петя Славова
5

Снимка: Личен архив

Андрей Стефанов е от София и е огромен фен на екстремните спортове. Скачал е с бънджи, парашут, пилотирал е двуместен самолет, карал е АТВ и воден джет, тренирал е футбол, баскетбол, бокс и ръгби. В професионален план също има с какво да се похвали: работил е охрана на частни мероприятия, стюард на националния отбор по футбол, хамал на повикване, продавач на плодове и зеленчуци - всичко това преди да завърши гимназия. Бил е сервитьор и е оперирал с криптовалути. Но в същото време най-голямата му мечта, сила и талант е актьорското амплоа/майсторство… Да се изяви като актьор  и да мечтае за роли в голямото кино го провокират заниманията в школата на Кино академия за таланти, където съдбата го среща с актьорите Наталия Дукова и Цвятко Ценов.

"Общо взето винаги към официалната си работа се занимавам с нещо допълнително, което ми е интересно.
На днешно време осъзнах, че това с което желая да се занимавам е само и единствено филмовото изкуство и шоубизнеса. Осъзнах, че наистина ако човек се занимава с това, което обича, то той няма да има и един работен ден. Животът е твърде кратък за да си губиш времето с неща, които не те удоволетворяват, само заради парите.", разказва Андрей.

За академията и същевременно кастинга научава от свой познат. "Колеги и приятели винаги са ми казвали да се занимавам с актьорско майсторство. Така се случи и в деня, когато ми беше казано за сериала "Истински рими" и съответно за кастинга.", спомня си той. Отива, защото си казва, че това е много добър момент да бъде забелязан. Очакванията му се оправдават и бива поканен директно за роля в сериала "Истински рими", след появяването му на кастинга. Според него Наталия Дукова и Цвятко Ценов са изключителни хора. "Истински, открити и добронамерни. В работата си са изключителни професионалисти и всеки път са го доказвали и го доказват. Уроците са изключително забавни, креативни и ключови. Казвам ключови, защото са изграждащи способностите на артиста и отключващи неподозирани потенциали у него."

Първоначално участва в музикален клип на познат.Последват снимки в няколко сериала "Истински рими", "Братя", "Аз и моите жени" (който се очаква да излезне скоро). След това участва в реклама на финансова институция за кредитиране. Снима се в две реклами, в които е главно действащо лице. Участва във филма „"Чудовища" на режисьора Калоян Патерков, където снима сцена с  Яна Маринова. Филмът се очаква скоро по кината.

Андрей мечтае и за голямото кино и вярва, че има потенциал и качества, защото вече се е докоснал до него. А от екипа на Кино академия за таланти научава, че всичко се постига с много добра организация, желание, страст и всеотдайност или иначе казано – професионализъм.

Това свое умение, Андрей Стефанов използва и в реалния живот. " Животът е сцена. Научих се на директна, ясна и изчистена комуникация. Научих, че съм повече, отколкото съм смятал преди. Все едно откриваш още и нови неща в себе си, които преди това не си смятал, че умееш и притежаваш. Това те кара да се самоуважаваш и самооценяваш повече от преди. Не говоря за гордост. Иначе казано – себеизрастване."
 Мотивацията му идва от това, че желае да живее свободен живот. "Когато човек се занимава с това, което му е приятно и от същото това занимание си "вади хляба", тогава може да се нарече свободен. Та, това е моята мотивация – свободата!", допълва Андрей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Роки преди 2 години
Новия Цитиридка, чакаме те с някое вечерно ШОУ. Напред към халтурата.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да прокопса в бг, след време ще стане клошар.
3
2
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
За първи път го чувам този. И изобщо не ме интересува кой е и какъв е.
2
2
 
15
 
! Отговори
Копърка преди 2 години
Кой е този,че ни занимавате с глупости
1
2
 
4
 
! Отговори
Скандал преди 2 години
ДАНС следят и наблидават хора на Сексуална основа по поръчка на Главният Прокурор Иван Гешев!Изпълнители - Юлиян Борисов Георгиев от Перник, Дончо 58г Перник, оперативни, Георги Мирчев ГДБОП!