Мария Бакалова оглави комисията за български "Оскар"

Девет филма са в селекцията
Обновена: 5 авг 2022 14:58 | 5 авг 2022 14:58, Петя Славова
44
Мария Бакалова оглави комисията за български "Оскар"
Снимка: БГНЕС

Актрисата Мария Бакалова е председател на комисията, която ще избере българското предложение за "Оскар", съобщават от Националния филмов център.

След приключила процедура по кандидатстване за излъчване на българско предложение за чуждоезичен "Оскар", са били определени следните девет заглавия за селекция.

Това са "Борсови играчи" (реж. Георги Костов, прод. "Корунд Х", Христо Христов), "Бягство“ (реж. Виктор Божинов, прод. "Гала филм“, Галина Тонева, Кирил Кирилов), "В сърцето на машината" (реж. Мартин Макариев, прод. Forward Pictures, Александър Пенев), "Майка“ (реж. Зорница София, България/Германия/Хърватия, прод. MQ Pictures, Зорница София), "Меко казано" (реж. Анри Кулев, анимация, прод. "Канцелария филм“, Светла Ганева), "Петя на моята Петя" (реж. Александър Косев, прод. BOF Pictures, Николай Урумов), "Рибена кост" (реж. Драго Шолев, България/Румъния, прод. "Клас филм", Росица Вълканова), "Шекспир като улично куче" (реж. Валери Йорданов, прод. „Чучков брадърс“, Борислав Чучков) и "φ 1.618" (реж. Теодор Ушев, България/Канада, прод. "Перипетея“, Владислав Тодоров, "Мувименто“, Орлин Руевски).

В селекционната комисия са също Катерина Ламбринова - кинокритик, фестивален организатор, Христо Христозов - кинопрограматор, фестивален организатор, Свилен Димитров - режисьор, аниматор, Катя Тричкова - продуцент, Кристина Грозева - режисьор, продуцент, и Иван Чертов - оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това недоразумение,освен за филми за възрастни за друго не става. Безлична,скучна доста простовато излъчване.А както казва една нейна приятелка, МНОГО ЗАВИСЛиВО и недружелюбно моме! Помпат й самочувствието изкуствени!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милата, е много смешна и жалка! За нищо не става и с нищо не впечатлява! Твърде посредствена и бездарна! А какви талантливи млади артисти имаме само и много обаятелни и красиви! Тази е самата посредственост!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става си момето *** за други неща, ама за кино не
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е виден капацитет в последния си филм озвучава космическо куче
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лоша роля, има добре изиграна или лошо изиграна такава. Антъни Хопкинс.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стигни ти до номинация за Оскар, тогава критикувай другите.
26
1
 
5
 
! Отговори
Дддф преди 1 година
До 33 ,играе? Ще озвучава КУЧЕ 🐕🐕. Ти на това Ира ли му викаш? Всъщност по - добре от първата и,ШУТ.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко си изисква своите жертви особено ако си тръгнал към Холивуд. Не знам дали е за завиждане или по-скоро кой каква цена е готов да плати, за да е там.
24
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мария е най-добрата, всички и завиждат защото е единствената българка, която ще играе във филм на Марвел - *** се от яд празноглави балкански чобании!
23
2
 
15
 
! Отговори
Пълен Отврат преди 1 година
Сега погледнах, последната снимка на това недоразумение на природата в Инстаграм (буквално в послените часове) е как лежи на една поляна легнала/прегърнала една чернокожа и как двете се гледат любовно точно в момента преди да се изпpaскат. ОТВРАТ! И това същество носи на снимката Християнски Кръст! Изчадие на Сатаната!
22
0
 
15
 
! Отговори
Елф преди 1 година
Тази, освен с това, че вдигаше предната част на полата си в Борат, с какво друго е известна ?
21
0
 
17
 
! Отговори
Тази преди 1 година
мома ако трябва да си изкарва прехраната като актриса, ще умре от глад. Без майтап!
20
0
 
19
 
! Отговори
господин петров преди 1 година
Извади някакъв луд късмет с тази номинация и вече се мисли за фактор в киното. Къде по-успели и талантливи актриси нямат Оскар.
19
2
 
26
 
! Отговори
Ела преди 1 година
Не мисля, че има капацитет. Момичето прави впечатление на простовато. Какво разбира от кино, историята му и похватите? По всички интервюта ръси едни и същи либерални глупости и си въобразява, че е философ от ранга на Кафка. До сега не е показала задълбочени познания в нито една област.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тя какво рабира от филми ? Или понеже размяташе псу-вни в един нискокачествен филм с политически цели.
17
10
 
4
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Сладурана.
16
2
 
17
 
! Отговори
Журе преди 1 година
Все едно аз да оценявам математици по висша математика дето не мога да сметна 2 и 2 колко е!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ушатия канадец картунист къде го? Дет все жално реве и нарежда едни строфи, пък кат хвана ковида си се лекува за наша сметка в българска болница и забрави за любимите си канади! В Канада час при специалист - догодина, но замълчи сърце, че да кажеш нещо против канадите за някои е измяна на родината.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвам се за момичето, но трабва да се има предвид, че тя имаше късмета съвсем за кратко да попадне под прожекторите заради изключително политкоректна роля... За жури за награди се канят УТВЪРДЕНИ артисти или критици, но явно няма такива желаещи да си развалят реномето с измислени "награди'' за измислени ''звезди'' и измислени български ''филми''...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуа Липа направила фестивал в Прищина и ще пее сега, а Мими да направи и тя един филмов фест в родния Меден Рудник и да допринесе нещо за родината!