"Аватар" се завръща на големия екран

Това е най-касовият филм на всички времена
24 авг 2022 21:51, Петя Славова
25
"Аватар" се завръща на големия екран
Снимка: Форум Филм

След "Извънземното" и "Челюсти" - на Стивън Спилбърг, и "Аватар" на Джеймс Камерън, се завръща в кината - на 23 септември, съобщават от "Форум филм". По думите им продукцията е в забележителна, технически подобрена версия - на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, дублирано и със субтитри.

Създаденият през 2009 година фантастичен епос, носител на три награди "Оскар" и с приходи от 2,84 милиарда долара, продължава и до днес да бъде най-касовият филм на всички времена.

Действието на "Аватар" се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята.

Прожекцията е прелюдия към премиерата на следващата част от историята на Пандора – дългоочакваното продължение "Аватар: Природата на водата", което ще дебютира в кината от 16 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Мисля,че сюжета и идеята на филма изцяло завърши във 1-ва серия. Този филм ще е бледо копие на първия, но подкрепен с умопомрачителни ефекти-което сега реално продава филмите.
17
0
 
1
 
! Отговори
Гойко Митич преди 1 година
До Аз Щото пък много хора ги е еня за твоя Аз...
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До накратко Синекожи опашати индианци! .......... ти пък руски *** ли искаш да ти пуснат?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
безполов аватар-авантаджия.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За бабата на онзи искам да кажа, че преди 1944 г. българите са изпитвали удоволствие от работата... Да, точно от работата. Да работиш е нещо прекрасно, и е нормално човек да изпитва удоволствие. След 1944 г. комунистите направиха така, че всяка работа да стане ужасно бреме, задължение, насилие.
13
2
 
6
 
! Отговори
накратко преди 1 година
Синекожи опашати индианци!Ако имаше и някой ковбой нямаше да е зле!Ама това могат хората,това правят!
12
4
 
7
 
! Отговори
Кръчмаря преди 1 година
Стара претоплена боза! Дори мен ме е срам да предлагам такива буламачи на клиентите ми!
11
0
 
2
 
! Отговори
Али преди 1 година
и са завършени през 2017г, втората част излиза края на 2022, а третата 2024? Знам, обработване, ефекти, рисунки, а у, ама пак не мога да си го обясня. Нищо де, ще се чака, няма какво да направя по въпроса, само се дразня... Т-Т (2)
10
1
 
2
 
! Отговори
Али преди 1 година
Честно, нямам търпение да го гледам още от както разбрах че ще има втора част (миналото лято). Когато разбрах, че ще излиза декември 2022 само се издразних, но няма как. Все пак за времето си филмът просто беше чудо. Въпреки, че съм родена 2005 съм го гледала поне 10 пъти. Разбирам, че има много да се върши по филма, все пак след невероятната първа част, хората ще очакват много от следващите две. Само не разбрах, защо аджаба снимането на втората и третата част се е правило паралелно и са (1)
9
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Не!Не струва.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше писала по-грамотно и ясно, лелче. Какво ще има сега - претоплена манджа или нова?
7
8
 
5
 
! Отговори
Джеси преди 1 година
Много надценен филм... Няма да го издържа втори път
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната изтрещяла утопия...
5
10
 
12
 
! Отговори
Живейте, яжте преди 1 година
пийте, гледайте яки филми, играйте игри, гонете гаджета, работете, от всичко пробвайте в живота, защото младостта е кратка. Един ден ще станете на 60 и ще си кажете - безсмислен живот - само в работа, ядене и спане! За какво изобщо живея! И човек така изпада в депресия. Моята баба доживя до 94, но какво то това, като целият й живот мина в земеделие. Никакви удоволствия.
4
0
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Ти би ли издържал без забавление или би изкукал? Така са устроени хората простолюдие или не. В противен случай ставаш "мислител" перухан, объркан от собствените си мисли и ходейки с единия крак на улицата а с другия на тротоара.... Излез на улицата, поеми дълбоко въздух, изпусни малко пара, няма да стигнеш до истината и да разрешиш световните проблеми, губиш ценно време а животи си върви и утре ще приключи....
3
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Със эабавление няма перпето мобиле глyпaциии, ама вие лъжете пpocтoлюдието лошо нема
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нормално, ще се гледа щото се отнася за цветнокожи индиянци и лошите бели човеци
1
16
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Никой не го е еня за такива бози.