"Невидими връзки" - дебют на Теодор Ушев в пълнометражното кино

Това е филм за нуждата ни от любов, поясни той
Обновена: 19 сеп 2022 11:13 | 19 сеп 2022 11:07, Анисия Иванова
9

Почти едновременни премиери в София и Монреал ще имат два филма, свързани с номинирания за "Оскар" аниматор Теодор Ушев. Пълнометражният режисьорски дебют на Тео ще открие Cinelibri на 8 октомври в зала 1 на НДК. В пълен синхрон фестивалът на анимационното кино в Отава анонсира, че ще има специална прожекция на филма "Невидими връзки" в рамките на тазгодишното издание.

"Най-важните прожекции са тези у дома. Фактът, че филмът ми тръгва едновременно на два важни фестивала, е много добро съвпадение. Надявам се това да доведе до добър живот на филма и да го видят колкото се може повече зрители. Заглавието на филма "φ1.618" е числото на златното сечение, на божествената пропорция. Всичко, което е в природата, е подведено под тази пропорция. За мен беше важно първият ми филм да има препратка към два много важни филма в история. Вярвам, че това е добра поличба", каза Теодор Ушев в студиото на "България сутрин".

Хората в Кан са му казали, че след толкова много късометражни филми и награди, е време да снима пълнометражен филм.

"В началото не набирах смелост. Когато обаче ми се обадиха да се включа в този проект, не се поколебах, защото в България има страхотни кинаджии, които биха ми помогнали в това начинание. Деян Донков и Мартина Апостолова са главните действащи лица. Те са страхотни актьори и бяха безупречни. Работата с тях беше истинско удоволствие. Ако ролята на актьора не се хареса на зрителите, за това е виновен режисьорът, защото не е успял да го предразположи и да избере правилния актьор", допълни Ушев.

По думите му са направили лесен за гледане филм.

"Това беше важно за мен. Надявам се филмът да се гледа с лекота. Това е приказка за деца от 9 до 99 години. Оттам нататък има много пластове, в които кинокритиците да намерят препратки към изкуството и киното, които са маркирали този и миналия век. Една история, която е в бъдещето, казва много повече, отколкото документалните случки. Самите снимки бяха само 23 дни в България, но постпродукцията беше много дълга и отне повече от две години и половина", сподели Ушев.

"Винаги, когато успявам отивам да гласувам, независимо къде се намирам, защото смятам, че бъдещето е в наши ръце. Има политически сили, които се опитват да върнат България назад, защото смятат, че ние безвъзвратно сме я зачеркнали", заяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

И завърши с думите, че хората в България не се обичат и са изтощени от агресивното говорене на политиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато човек понатрупа житейски опит, тогава си дава сметка, че е щастлив когато обича, тоест когато самият той е влюбен или има край себе си същество, към което изпитва някакъв вид обич. Докато сме по-млади си мислим, че можем да сме щастливи само при условие, че някой ни обича. За споделената любов няма да пиша, тя се постига с времето, не пламва изведнъж, както си мислят много хора. Изведнъж пламва само страстта, но не винаги тя прераства в любов.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Какво самодоволство В това анимационно филмче имаше много философия.
7
1
 
4
 
! Отговори
Какво самодоволство преди 1 година
излъчва авторът на "Сляпата Вайша" - една ужасна, напълно негледаема анимация, която според извращенията на Холивуд е номинирана за Оскар. Ако игралният филм на подобен екземпляр-авангардист се доближава до внушенията от анимациите му, ще се радва само на посещение от жълтопаветния дебелллитет. Да гушне Киро с любов и обратно в Канада!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гледам некадърници.Покрай ковид истерията поне разбрах що глупави хора имало.Показаха се всички като тоя,Стефан Цанев и тн.Мина замина,но поне се видяха що за *** излязоха т нар културни "творци".
5
0
 
5
 
! Отговори
Тео бустера преди 1 година
Ще играе в порнотрилър където ще души черна мамба.И ще бъде вахсиниран от мамбата около заднитечасти.
4
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Е, що не го прелистихте, барем ви доде акъла у главата...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в Кан са му казали.... -------кой му е казал, кой...
2
0
 
11
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Наше момче, ново демократче, с четвърти бустер, вече невидими гласове му говорят, чест и почитания Ушев!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купих си новото луксозно издание на "Война и мир". Заради "илюстрациите" на набедения за художник Ушев ми се ще да го изхвърля.