Българският филм "Майка" отпадна от надпреварата за "Оскар"

Причината - има 3 минути повече английска реч
23 сеп 2022 22:08, Петя Славова
17

Българският филм "Майка" няма да участва в надпреварата за Оскар. Причината - има 3 минути повече английска реч.

Филмът, вдъхновен от действителен случай, пренася главната героиня Елена на два континента. От живописната Широка лъка в едно от най-големите гета в света - Кибера край Найроби. Там тя преоткрива силата и смисъла на думата "Майка".

"Историята на една жена, която имайки трудност да има свои собствени деца намира начин, чрез който да реализира подвига си да бъде родител по такъв начин, който не съм сигурна дали това не го прави десет пъти по-голямо. Работи с деца, които са в неравностойно положение", каза режисьорът на филма Зорница София.  

Всички деца, които участват във филма, и в България, и в Кения не са актьори. Те са сираци или деца от улицата.

Прекарват около месец в Африка, където малките неща имат най-голяма стойност.

"Историята е свързана с едно детенце, което се казва Прити и ще я видите във филма. На 15-ия ден от нашата среща дойде при мен, хвана ме за ръката, погледна ме в очите и ме попита: Мога ли да те помоля за нещо? Казах ѝ да, разбира се. В този момент видях, че никой нищо не е обещавал на това дете. Тя ме пита дали ще ѝ купя сладолед? Ще купя на всички деца, когато свърши филма. Тя почти се разплака", разказа пред Bulgaria ON AIR главната актриса във филма Дария Симеонова.  

Филмът "Майка" беше българското предложение за Оскар тази година, но беше елиминиран от Академията за филмово изкуство в Лос Анджелис заради 3 минути повече английска реч.

Ще видим "Майка" на фестивала "Златна роза" във Варна на 24 септември, а след това предстоят прожекции в Полша и Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кеф! Как отсреляха бакалова и си го върнаха. а каква гавра с филма, бравос.Ше ловуваш Рудолф Джулиани, а? Гепи съгъ таз подигравка.
11
0
 
1
 
! Отговори
Каква Симеонова, тая преди 1 година
не се ли казва вече Бъчварова?
10
0
 
0
 
! Отговори
ШОЛ преди 1 година
Режисьори*
9
1
 
1
 
! Отговори
ШОШ преди 1 година
Българските официални представители в чужбина винаги като си отворят устата мирише на тоалетна. Ако има награди за гъзолизие и натегачество ние ще сме първи. Това не са нито актьори нито резистори които взимат държавни субсидии плюс спонсори и реклами.
8
0
 
3
 
! Отговори
-06 преди 1 година
След като има някакъв регламент, тези които се кандидатират е следвало да се запознаят с минутите и английския. Иначе всичко останало са приказки.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ганъоо да се натяга си го натресе сам !
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така както е тръгнало след още 20 години даже по бнт ще излъчват новините на английски.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо, но страшно много ми напомнят за Киро и Кокорко тези двете. Може би защото ни лъготят разни фантасмагории на развален български.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислена случка с измислено момиче с измислено име за повече достоверност. Сладоледите са калкулирани още преди да бъде написан лигавия сценарий.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко е че вече и режисьорите, и актьорите станаха нечленоразделни, едно изречение не могат да сглобят без хъкане, мъкане, разбъркан словоред и английски паразитни думички, сякаш превеждат наум от чужд език.
2
1
 
8
 
! Отговори
дд преди 1 година
Милфката яко облажила ББЦ-та в Кения и това щеше да кандидатсва за Оскур? Добре че са го махнали.
1
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 1 година
Разбира се, че има. Защо мислиш, че филмът е сниман в Кения? Само не зная, дали има сцени от изнасилване на младо кенийче. Това със сладоледа е много лигаво... Кой знае колко негледаем е филмът, но деликатно са го отстранили, щото в Калифорния не разбират английски, нали?)))))