САЩ в сложна ситуация, заради разкритията на "Сноудън"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
16 окт 2022 18:20, Петя Славова
12
САЩ в сложна ситуация, заради разкритията на "Сноудън"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на Едуард Сноудън, спомогнал за най-сериозното изничане на данни в САЩ, свързани с мащабите на шпионските програми на американското разузнаване, разказва Оливър Стоун във филма "Сноудън".

Главната роля режисьорът на  "Доорс","Взвод", "Убийци по рождение", "Уолстрийт" поверява на Джоузеф Гордън Левит, а сюжетът тръгва от годините, когато младият Сноудън е консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Стоун внимателно запечатва моментите, които променят вярванията на героя, който влиза с младежки ентусиазъм в редиците на специалните служби за да служи за родината си, но постепенно се разочарова от системата.

 Оливър Стоун превръща филма в поредната му силна критика към политическата върхушка в САЩ. Самият той разказва, че е заснел проекта, въпреки нежеланието, по думите му, на Холивуд да го продуцира.

Авторът не крие симпатиите си към главния герой, който успява да разкрие строго класифицирана информация и поставя САЩ в доста неудобно положение.

В ролите ще видим още Мелиса Лео, Никълъс Кейдж, Скот Истууд, Шайлийн Уудли, Тимоти Олифант, Закари Куинто, Том Уилкинсън.

Гледайте "Сноудън" на 16 октомври от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 - Сноудън не е американец, следователно не разбрам, как и кого е предал.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА АМЕРИКАНОФИЛСКАТА ШЛАКА НЕ ИМ ХАРЕСВА ИСТИНАТА И ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТ ДА ВМЕНЯВАТ ЛЪЖИ !НЕ Е ИСТИНА КОЛКО ТРОЛСКА МАСА В БГ Е НА ЗАПЛАТА В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО
8
23
 
7
 
! Отговори
Бай Ганю преди 1 година
До #7 Съвсем сте се побъркали с това русофилство.Прекалено вече.Анонимен плъх
7
2
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Колко ти плащат и аз искам да пиша за пари без да влагам мисъл какво лъжа
6
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоун изнасилвача с нов филм, голямо важно. Русофилите обаче са подмокрени, щото американеца гледал на Путин с добро око. Ето, другари, вижте. Колкото и да е скандален, никой не го репресира в Америка. Ако беше руснак симпатизант на Байдън отдавна щеше да гние в Гулаг или щеше да е чужбина. Правите ли разлика!?!
5
6
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сноудън се оказа смел човек, който успя да се изправи срещу мачкащата машина на американските тайни служби. Поздравления!
4
54
 
10
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ако беше руснак с разкрития зя Русия щеше да стане световна война
3
89
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сноудън и е един обикновен предател. "Разкритията", които направи, така или иначе се знаеха от всички и това нищо не промени към по-добро. Единствено постави в опасност живота на много истински американски патриоти, които работят за родината си. Накрая, като всеки подъл мерзавец се скри при врага. Ако иска да види истински мъж и патриот, да гледа Навални. Той също можеше да избяга, но вместо това остана в Русия да устоява принципите си.
2
6
 
51
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Нищо впечатляващо. Сноудън просто каза на света, че САЩ имат действащ квантов компютър и контрола е тотален.
1
59
 
22
 
! Отговори
Таня преди 1 година
В Русия такъв филм щеше да е забранен, а участниците в ГУЛАГ.