Стивън Спилбърг със "Златна мечка" за цялостно творчество от Берлинале

Новият му филм "Семейство Фейбълман" е на Киномания
25 ное 2022 07:30, Петя Славова
2
Стивън Спилбърг със "Златна мечка" за цялостно творчество от Берлинале
Снимка: Киномания

Световноизвестният режисьор, сценарист и продуцент Стивън Спилбърг ще бъде удостоен с почетното отличие "Златна мечка" за цялостно творчество по време на 73-тото издание на международния филмов фестивал Берлинале.

На официалната церемонията по награждаването в "Берлинале Паласт" фестивалът ще покаже най-новия му филм му "Семейство Фейбълман", който публиката на Киномания ще може да гледа още този петък – 25 ноември в зала 1 на НДК от 19.00 часа.  

"С невероятната си кариера, Стивън Спилбърг не само омагьосва поколения от зрители по цял свят, но и дава ново значение на думата "кино" като фабрика за мечти", казва в общо изявление за него директорското дуо на Берлинале Мариете Рисенбек и Карло Шатриан.

Правейки връзка с предишните две издания на фестивала, белязани от пандемията, двамата допълват: „Ако Берлинале 2023 поставя ново начало, не си представяме по-добър старт от това, което ни предлага невероятната работа на Спилбърг“.

Творчеството на Спилбърг е изключително разнообразно и включва повече от 100 филма и сериали за последните 60 години. Номиниран е за "Оскар" цели 19 пъти, а два пъти е награждаван за най-добър режисьор – за "Спасяването на Редник Райън" и "Списъкът на Шиндлер".

Носител е на множество престижни отличия и награди.

 "Семейство Фейбълман" е най-личният филм на режисьора, в който той пресъздава собственото си детство и любовта си към киното,  които му помагат да преодолее проблемите в семейството си и да се превърне във великия режисьор, който е днес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спилбърг заслужава!