Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора

Арестуваните искали да възстановят реда от времето на Германската империя
7 дек 2022 12:04, Нели Христова
288
Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора
Снимка: БГНЕС

В Германия е задържана особено опасна група, която е подготвяла държавен преврат. Тя е искала да възстанови реда в страната от времето на Германската империя през 1871 г. Начело на новия Райх като регент е трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Още по темата

Българската царица има огромни заслуги към нашата Родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза.

Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестуваха 25 души и започнаха масови претърсвания, съобщи Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Опасна мисия за специалните сили

Тъй като значителна част от групата е съставена от бивши войници на Бундесвера и NVA (Националната народна армия на ГДР), а сред тях има и мъже със специална военна подготовка, групата се смята за особено опасна. Освен служители от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвиняемите и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и служители от няколко специални звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че разследващите вече са имали данни за наличието на множество оръжия, у заподозрените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески род като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Привлечена е съдийка от Берлин

Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. След като миналата година напусна Бундестага, тя отново работи като съдия в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я отстрани от съдийската длъжност заради участието ѝ в AfD досега са били неуспешни.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвиняем и доктор по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е известен като Райхсбюргер идеолог, е бил определен да се занимава с въпросите на международното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в списъка като евентуален министър на здравеопазването. Според разследващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да отговаря за "прехвърлянето" на управлението.

"Въоръжена ръка" с бивши войници

Органите по сигурността смятат, че групата е особено опасна, тъй като сред обвиняемите има действащи и бивши войници на Бундесвера със специално обучение. Групата е водила разговори за един вид "въоръжена ръка". За един от тях се твърди, че е Рюдигер фон П., който в началото на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, докато същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава "Командване на специалните сили" (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера, защото е присвоил или продал оръжия на Националната народна армия на ГДР. Според разследващите, П. е смятан за отговорник на групата. Сред заподозрените е и друг бивш редовен войник с криминално досие - Марко ф. Х., за когото източници от сигурността твърдят, че е служил в KSK. П. и Х. са активни участници в протестното движение срещу коронавирусните мерки в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата вероятно се е опитвала да вербува и действащи войници - и то с успех: в кръга на обвиняемите е включен войник от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите твърдят, че е имало няколко опита за вербуване на действащи войници за членове в казармите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази глупост, преврат и след това принц начело на държавата? Звучи, като първоаприлска новина.
173
2
 
19
 
! Отговори
Де го чукаш, де се п преди 1 година
....пука? А уж неспирните санкции и милиардите хвърлени за пропаганда и за руски протести щяха да постигнат това в Русия? Пък първо Германия се пропука/
172
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки несъгласен с окупацията на САЩ в Германия се подлага на тормоз измислят се какви ли не неща , тероризъм , държавен преврат..
171
0
 
12
 
! Отговори
Prokurora преди 1 година
Забравиха набързо закланото момиче от еритрееца, влязал през шенгенска Италия!
170
2
 
24
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Цялата история изглежда твърде съмнителна и фантасмагорична.Ще пошумят,ще пошумят и ще млъкнат.Разбира се ще затворят някои от по-буйните "превратаджии",за да придадат реалност на цялата работа.А какво в действителност се крие зад всичко това-"днес никой не знай"!
169
14
 
18
 
! Отговори
Do 186 преди 1 година
Никога, никога, абсолютно никога в Германия не е имало фашизъм. По-леко със съветските опорки - вече има свободен достъп до информация. В Германия е имало национал-социализъм. Но тъй като е социализъм, чичко ти Сталин не е можело да обясни как друга социалистическа държава ще е враг на социалистическия Съветски съюз. И затова пришиват на Германия фашизма. Същият е пришит и на Царска България, не е случайно, че днес тази риторика идва от Македония - държава създадена от същия чичко Сталин.
168
14
 
6
 
! Отговори
икономист преди 1 година
Еквивалент на българското "Възраждане", само че нашите вече са част от законодателната власт и даже точат зъби да управляват еднолично държавата. И сякаш никой не обръща внимане на радикалната риторика, с която заливат от сутрин до вечер, медийното пространство.
167
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия е слаба и лицемерна страна начело на ЕС, деситилятия наливат пари на Путлера сега се сетили за санкции, аматьори с връзки и някакви бабки начело на най-мирния и слаб съюз който вече стана за смях.
166
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги умеят тия работи швабите, трябваше да извикат някой наследник на Гошо Тарабата за запали Райхстага, а после да сложат за цар някой роднина на дядо Мони
165
2
 
8
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
"174 Кой в БГ подкрепя" е изброил почти всички представители на обществото ни. Той трябва да е от останалата (ДБ) част, подкрепяща яденете на насекоми, смяната на пола деца, пeдофилията, еднополовите бракове, ходенето некъпан, температура в дома- макс. 18 градуса и т.н.
164
2
 
0
 
! Отговори
Aджасана маалъ преди 1 година
...едалчетата ,щяха да се покрият в дън земя.
163
9
 
19
 
! Отговори
Фон Гаден преди 1 година
Арийският дух е жив, въпрос на време е дивизиите на Райха да крачат победоносно и да мачкат Bрогейовете. Без разбира се да се конфронтират с Матушката Рус
162
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъе преврат? Някакви 20 пенсионери монархисти ще направят преврат в 80 милионна държава. Щеше да е смешно, ако не ставаше въпрос за лов на вещици и политически репресии.
161
4
 
10
 
! Отговори
Готови сме с помощта преди 1 година
Имаме истински цар и 4 принца от рода Сакскобургготски. Можем да дадем на Германия истински император от сой. Ще върнем жеста на Германия. Те ни дадоха цар, ние ще им дадем сега император от Сакскобурготския род. Единият е зает за нов цар на българите.
160
2
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Бежанската вълна щеше да тръгне в обратна посока - от Германия към България.
159
6
 
6
 
! Отговори
Спасиха ни от фашизъ преди 1 година
България винаги копира Германия и след година ослушване и оглеждане, винаги прави също десен фашистки преврат, както през 1923 година и 1934 година. Спасиха ни от нов фашизъм в България и нов десен терор и дясна диктатура в България, от нашите европеещи се скрити диктатори, които се правят толкова години на псевдодемократи. 2022 - преврат в Германия, 2023 преврат в България, както преди 100 години е станало същото - Мусолини прави преврат през 1922, България - през 1923 година.
158
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк нюз. Князът (защото е княз, не принц) с това име е умрял през 1897г. Как умрели ще правят преврат, при това без да имат оръжия? Как е "преврат" това. Не се връзвайте, няма такова нещо.
157
6
 
12
 
! Отговори
Кой в БГ подкрепя преди 1 година
Всички български почитатели на Тръмп, Путин, Орбан, всички гербери, седесари, монархисти, фашисти, антиваксъри, конспиратори, "Тръмп общество", Валентин Вацев, Волгин биха подкрепили преврата и новата власт на Германската империя.
156
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо имало американски войски в Германия? Пазят от монархо-фашистки преврат Германия.
155
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледат каква безхарактерна марионетка управлява какво да правят.