Преразглеждат кампанията за "Оскар"-ите заради изненадваща номинация

Специалиститe не очакваха Андреа Райзбъро да получи номинация
Обновена: 28 яну 2023 12:57 | 28 яну 2023 12:49, Елка Василева
16
Преразглеждат кампанията за "Оскар"-ите заради изненадваща номинация
Снимка: архив, БГНЕС

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука обяви, че преразглежда тазгодишната кампания за наградите "Оскар", след като медия повдигна въпроса за изненадващата номинация на британската актриса Андреа Райзбъро, предаде Ройтерс.

Във вторник тя попадна сред кандидатките за отличието в категорията за най-добра актриса във водеща роля заради превъплъщението си на самотна майка алкохоличка в малко известния филм "Лесли". Това шокира специалистите, които не очакваха Райзбъро да получи номинация.

Още по темата
Медията "Пак" съобщи в четвъртък, че изненадващата номинация е предизвикала въпроси дали агресивната кампания в полза на актрисата е нарушила правилата за лобиране, установени от американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Организацията разпространи изявление, в което се казва, че  "извършва преглед на процедурите за провеждане на кампанията за тазгодишните номинации, за да се гарантира, че не са нарушени указанията". В него обаче не се споменава името на Андреа Райзбъро.

Прегледът е и с цел "да ни информира дали промени на указанията може да са необходими в новата ера на социалните медии и дигиталните комуникации", се казва още в съобщението.

Академията ограничава начините, по които киностудията могат да се обръщат към членовете й с право на глас, колко често и каква може да е комуникацията в рамките на кампаниите си за наградите “Оскар”.

Според "Пак" съпругата на режисьора на "Лесли" Майкъл Морис - актрисата Мери Макормак и приятели, са "изпратили електронни писма и са се обаждали на тонове членуващи в Академията актьори с молба да гледат малко известния филм… и да качат онлайн публикации за силното изпълнение на Райзбъро".

След това десетки кинозвезди я похвалили "и помогнали да спечели заветната номинация", се казва в медийната публикация.

Представителите на Макормак и Райзбъро не отговориха на отправено запитване за коментар.

Филмът "Лесли" е събрал приходи от 27 000 щатски долара от продадени билети от излизането си през месец октомври, сочат данни на БоксОфисМоджо.

"Имаме доверие в почтеността на нашите номинации и процедурите за гласуване, подкрепяме истинските кампании на хората за изключителни представяния", се казва в изявлението на Академията.

Номинациите за наградите "Оскар" бяха обявени на 24 януари, а церемонията за връчването им ще се състои на 12 март в Лос Анджелис.
(БТА, Теодора Славянова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Edin преди 1 година
До sherlock 7. Може би "received tons of calls" с Google translate. :)
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филмът е страхотен, както и много силна игра на тази актриса в главната роля. Виж, кандидатура на филма на изведнъж харесания на запада документален филм на Грозев повдига повече въпроси отколкото Лесли.
4
0
 
15
 
! Отговори
sherlock преди 1 година
" са се обаждали на тонове (???!!!) членуващи в Академията актьори с молба"(??????!!!!)
3
5
 
24
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 1 година
Володимир Zеленски трябва да получи Оскар ? Другите номинирани са Нахални и агент Грозев...
2
3
 
12
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
А нашата Мария Бакалова кандидатка ли е пак да обере Оскарите?
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбирка на ненормални от всякакъв вид.