Няма да анулират изненадващата номинация за "Оскар" на Андреа Райзбъро

Социални медии и тактики за кампании обаче предизвикват безпокойство
Обновена: 1 фев 2023 10:15 | 1 фев 2023 10:15, Елка Василева
10
Няма да анулират изненадващата номинация за "Оскар" на Андреа Райзбъро
Снимка: архив, БГНЕС

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука няма да отмени изненадващата номинация на Андреа Райзбъро за награда "Оскар" в категорията за най-добра актриса във водеща роля за участието й във филма "Лесли", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Още по темата
Организацията обяви решението си след заседание, на което беше обсъдена агресивната кампания, за която се смята, че е довела до номинацията.

Британската актриса Райзбъро се оказа сред кандидатките за отличието за ролята си на самотна майка алкохоличка в неособено популярния филм "Лесли" и това шокира специалистите.

Изненадващата номинация породи съмнения дали кампанията, проведена в полза на Райзбъро, е нарушила правилата за лобиране, въведени от американската филмова академия. Холивудски звезди публикуваха в социалните медии коментари, с които похвалиха представянето й в "Лесли".

След заседанието на Академията във вторник изпълнителният й директор Бил Крамър каза, че проведената кампания "не се издига до ниво, че да се налага номинацията да бъде анулирана".

Организацията обаче е установила, че "социални медии и тактики за провеждане на кампании предизвикват безпокойство", добави той. Академията започна преглед на правилата след медийни публикации.

Академията ограничава начините, по които киностудията могат да се обръщат към членовете й с право на глас, а също така колко често и каква може да е комуникацията в рамките на кампаниите за отличията.

Номинациите за наградите "Оскар" бяха обявени на 24 януари, а церемонията за връчването им ще се състои на 12 март в Лос Анджелис.
(БТА, Теодора Славянова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филм, в кото главната не е с алтернативна сексуалност, не е жертва на сексуален или оне психически тормоз от представител на "патриархията", не е представител на малцинствена група и въсщност е отгворна сам самичка, за повечето от проблемите си? Ооо нее, не може да има такива филми ...
8
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Вдигат фалшив шум за да си напрявят реклама. Но на хората не им пука от холивуд вече. Всички разбраха какви пропаднали лицимери са повечето.
7
1
 
1
 
! Отговори
Ядрен Вампир Z преди 1 година
Бай Байдън няма ли да грабне златна малинка?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много бяла и хетеросексуална ми идва тая актриса, па и филма и един ... Не възхвалява моята транзиция към жена с ***, която е в полиаморфна връзка с три други жени в женския затвор (аз по мъже не си падам) ... Като изляза, ще търся спортнанкариера в женското вдигане на щанги. Бях професионалист при мъжете, ама все някакви 5-ти и 7-ми места. Ама ще се пробвамнпри жените, да видя сега ...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те всичките филми днес са пропаганда.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не е грингото..
3
0
 
8
 
! Отговори
Молиер преди 1 година
На кой му пука ?!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати нагласените Оскари друго си е предварително да се знае кой трябва да спечели.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък.... тъкмо си мислехме, че ще я отменят и ще предложат г-жа лъжа Корнелия Нинова за "Актриса на във водеща роля" за преструването и, че НЕзнаела за продажбата на оръжие ... ама надеждичките ни увехнаха