18 областни града гласуват за кмет

172 общини в страната също са с балотаж днес
Обновена: 30 окт 2011 12:57 | 30 окт 2011 07:50,
11
18 областни града гласуват за кмет
Снимка: Булфото

Жителите на 18 областни града ще гласуват за кмет на днешния втори тур на местните избори. Балотаж се провежда в 172 общини в страната.

Заради хаоса с предаването на изборните протоколи на първия тур много членове на секционни комисии се отказаха да участват в балотажа. В Пловдив например над 600 души не пожелаха да се явят повторно в комисиите. Отказаха се и членове от Варна, Плевен и други градове, но вече са им намерени заместници.

По информация на ЦИК бройките са запълнени по предложение на партиите, но новодошлите имаха само ден да се запознаят с правилата. Освен това Централната избирателна комисия реши, че членовете на секционните комисии ще получат по 10 лева допълнително, а тези в София - по 60 лева за балотажа. 

В Благоевград един срещу друг се изправят кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов и Емил Костадинов от БСП. Варненци ще избират между досегашния кмет Кирил Йорданов, подкрепен от ГЕРБ, и Веселин  Марешки, издигнат от инициативен комитет.

На балотаж във Велико Търново са Даниел Панов от ГЕРБ и кандидатът на БСП Николай Илиев. Във Видин – Владимир Тошев (ГЕРБ) и Герго Гергов, подкрепен от БСП и Земеделския съюз „Ал. Стамболийски“.

Оспорван втори тур се очертава във Враца, където при първото гласуване разликата между двамата кандидати – Петя Аврамова от ГЕРБ и издигнатия от инициативен комитет Николай Иванов, бе едва 186 гласа.

Жителите на Ловеч ще избират на днешния балотаж между Минчо Казанджиев от БСП и Корнелия Маринова от ГЕРБ.

В Перник досегашният кмет Росица Янакиева се изправя срещу кандидата на ГЕРБ Ирена Соколова.

В Пловдив изборът е между Иван Тотев и Славчо Атанасов, а в Плевен до балотаж стигнаха Димитър Стойков и Найден Зеленогорски.

В Разград спорът за кметското място е между издигнатият от инициативен комитет Денчо Бояджиев и Валентин Василев от ГЕРБ, а в Русе – между Пламен Стоилов (ГЕРБ) и Искрен Веселинов, издигнат от коалиция десни партии.

В Смолян Дора Янкова от БСП се изправя срещу кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов. Разликата между двамата на първия тур бе едва 101 гласа, в полза на досегашната кметица.

Силистренци днес избират между Юлиан Ангелов от ГЕРБ и Александър Сабанов, издигнат от коалиция. В Сливен на балотажа се явяват Кольо Милев (БСП) и Йордан Лечков от ГЕРБ.

Между БСП и ГЕРБ е битката и в Стара Загора. Кандидатите са съответно Бойчо Биволарски и Живко Тодоров.

В Търговище кандидатът на БСП Красимир Мирев се изправя срещу и Тунчер Кърджалиев от ДПС. Досегашният кмет на Хасково Георги Иванов се явява на днешния втори тур срещу Иван Панайотов от ГЕРБ.

Кандидат на ГЕРБ отива на балотаж и в Ямбол. Там изборът е между Георги Славов и Мариета Сивкова, издигната от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
аз съм от Рила и говоря по-твърдо и от софийските *** но ми е като ОРФЕЕВА ПЕСЕН мекото говорене от Варна !
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези във Варна са най издуханите.Два мандата кмет на Бсп сега още един на Герб.Много меко товорите гларуси.
7
0
 
2
 
! Отговори
petkov преди 12 години
в русе избор а практика няма.и двамата са мафиоти.дния е от герб,а другия от сдс,дсб-най страшната мафиотска групировка в България
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 3-тъпия *** от Шопия.Мека е онази ти работа.Гледай си Искаро и не се занимавай с Морето.Мутрата като направи 20 аптеки в София,ще видим селяните къде ще пазаруват.Софийски нещастници!
5
1
 
9
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Във Варна се чака порой от недействителни бюлетини - и двата кандидата са за затвора, а не за кметове! И май пак Киро Алкохолика ще е кмет:((До 3 - ти много отворен ли си като говориш ТВЪРДО, а шопче недоносено?
4
0
 
5
 
! Отговори
сливналия преди 12 години
Тук положението е сложно. Избираме между две големи ла&на. Нещо като кравешко и биволско. И имаме великата свобода кое от двете да изядем.......
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онази мутра с голата глава колко гласа е купил във Варна бе селски бекове говерещи на миеко.
2
1
 
2
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
До 1:Кой?
1
4
 
8
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Ха да видим сега, кой - кого.При нас е почти ясно.