Кой какво взе в местната власт на балотажа

Данните са от обработените протоколи в ОИК
Обновена: 31 окт 2011 11:30 | 31 окт 2011 07:00,
99
Кой какво взе в местната власт на балотажа

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са новите президент и вицепрезидент на страната с 54% от подкрепата на гласувалите вчера. Въпреки, че резултатите не са потвърдени от ЦИК, разликата с кандидатите на БСП според паралелното преброяване на вота е достатъчно голяма.

Как се разпределя вотът по места обаче - кандидат-кметове на общини в 18 областни града бяха на балотаж. Битката за някои от тях беше оспорвана и с множество обрати.

Според окончателните резултати от Общинските избирателни комисии (ОИК) в областните центрове ГЕРБ поема ръководството и в Благоевград, Варна, Смолян, Силистра, Ямбол, Велико Търново, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора.

Областните градове, които се изплъзнаха на управляващите на втори тур са Сливен, Видин, Враца, Хасково, Ловеч, Перник, Разград и Търговище.

Какво получават управляващите?

При 100 % обработени протоколи в ОИК-Благоевград, кмет на общината след втория тур на изборите е д-р Атанас Камбитов (ГЕРБ) с 60,18 %. Неговият опонент от от БСП Емил Костадинов получава подкрепата на 39,82 % от избирателите.

Кирил Йорданов печели 60,41 на сто от гласовете за кмет на Варна при неокончателните резултати от ОИК. Другият кандидат - Веселин Марешки, е с 39,56 на сто. 

Във Велико Търново новият кмет е кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов, показват окончателните данни от обработката на всички протоколи от ОИК. Той поличава 51,81% подкрепа, а опонентът му от БСП Николай Илчев – 48,19% от гласовете.

Димитър Стойков от ГЕРБ е новият кмет на Плевен според 100% от обработените протоколи от СИК. За Стойков са гласували 50.35 на сто от избирателите, а за досегашния кмет Найден Зеленогорски, издигнат от БНД, са дали гласа си 49.65 на сто от имащите право на глас.

Пловдив ще бъде управляван от Иван Тотев (ГЕРБ), който спечели изборите с 50,84 на сто от
гласувалите на втория тур. Неговият конкурент и досегашен кмет на града Славчо Атанасов, издигнат от ВМРО-НИЕ и широка коалиция, остана втори с 49,16 процента.

В Русе кандидатът на управляващите Пламен Стоилов печели с 54,89% срещу 45,11 на сто за Искрен Веселинов от „Синята коалиция“ и ВМРО-БНД.

Новият градоначалник на Силистра също е кандидат на управляващите. Д-р Юлиян Найденов спечели балотажа срещу кандидата на коалицията "Гражданско единство" Александър Сабанов с над 3 000 гласа преднина, съобщиха от Общинската избирателна комисия. На втори тур Сабанов беше подкрепен от БСП.

Новоизбраният кмет на Смолян е депутатът от ГЕРБ Николай Мелемов, който получи 52,92% от гласовете на избирателите. Дора Янкова (БСП), която управлява два поредни мандата, загуби битката за града, но заяви, че няма да се откаже от политиката.

Стара Загора ще бъде управлявана от кандидатът на ГЕРБ Живко Тодоров, който води убедително на опонента си от БСП Бойчо Биволарски. Това са данните от 12 от общо 16 СИК обобщени от Общинската избирателна комисия в балканската община.

Досегашният кмет Георги Славов (ГЕРБ) печели изборите в Ямбол с близо 50 % подкрепа от гражданите, срещу кандидата на БСП Мариета Сивкова. ОИК-Ямбол не е приключила с обработката на всички протоколи.

Къде ГЕРБ удари на камък?

Битката за Видин завърши с победа за кандидатът на БСП и ЗС "Ал. Стамболийски" Герго Гергов, който спечели с резултат от 53,26 процента по данни на Общинската избирателна комисия. За неговия опонент Владимир Тошев от ГЕРБ са гласували 46,74 на сто от имащите право на глас.

Оспорваната битка за Враца печели подкрепеният от БСП независим кандидат за кмет Николай Иванов. Според 70% от преброените протоколи в ОИК той получава 52, 88 на сто от гласовете на гражданите, срещу 47,12 % подкрепа за опонента му от ГЕРБ Петя Аврамова.

Минчо Казанджиев от БСП спечели трети мандат за кмет на община Ловеч, сочат окончателните данни на ОИК. За него са гласували 52,10% от избирателите, а за неговия опонент от ГЕРБ Корнелия Маринова 47,90%.

Кандидатът на БСП и коалиция за втори кметски мандат в Перник Росица Янакиева води в общината, съобщи ОИК. За Янакиева са гласували 53,21 на сто от имащите право на вот. Ирена Соколова (ГЕРБ) е получила 46,79 %. Резултатите са базират на 52,17 на сто от окончателно приетите протоколи на секционните избирателни комисии.

Независимият кандидат за кмет на община Разград, издигнат от инициативен комитет Денчо Бояджиев, печели трети мандат . Това показват обработените протоколи на всичките 68 секционни избирателни комисии, съобщиха от ОИК. В негова подкрепа са гласували 53,95 на сто от избирателите. За претендента на ГЕРБ д-р Валентин Василев са гласували 46,05 на сто.

Сливен се изплъзна на досегашния кмет Йордан Лечков и ще се управлява от кандидатът на БСП ген. Кольо Милев. Окончателните данни от ОИК все още не са изнесени. Данните са по паралелното преброяване на гласовете в изборната нощ.

Красимир Мирев (БСП) спечели кметското място в Търговище за четвърти мандат, сочат резултатите от 98 обработени протоколи в общината според ОИК. За Мирев са гласували 80,25 процента от избирателите. Конкурентът му от ДПС - депутатът Тунчер Кърджалиев, събира 19,75 на сто от гласовете на избирателите в Търговищка община.

Кандидатът за четвърти мандат за кмет на община Хасково Георги Иванов печели изборите с 59% подкрепа на гражданите. Той бе кандидат от „Коалиция за Хасково“ срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов. Резултатите са по данни от 72% от обработените ОИК бюлетини.

По-късно днес се очаква ЦИК да обяви окончателните резултати от балотажа.

Областните градове по партии спечелени на първи тур.

ГЕРБ държи местната власт в София, Бургас, Габрово и Добрич, БСП в Шумен, ВМРО - НИЕ - в Монтана, ДПС – в Кърджали, а в Пазарджик ще управлява независимият Тодор Попов, досегашен кмет. В Кюстендил досегашният кмет Петър Паунов също спечели следващ мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
изтока преди 12 години
Странно е решението наистина на доста хора на Северозапад да запазят статуквото или да гласуват за БСП, но за Видин ГЕРБ сами са си виновни както каза и Борисов. Иначе целия северозапад е за социалистите - Видин, Враца, Ловеч, а Монтана е със стария си кмет. Ясно е обаче че ако са кадърни кметовете и общинските съветници градовете могат да работят на пълни обороти - справка Краси Костов в Шумен е от БСП, но града усвои огромни средства от Евро-фондове, както и отпуснати пари от държавата. БРАВО
104
1
 
0
 
! Отговори
Добрева преди 12 години
Не се радвам нито сега, нито някога ще го направя! Те показаха, че властта се взема с измами, купуване на гласове и агресивно поведение, а не с честност към хората и дипломация.
103
0
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Дай боже да се радваме така на ГЕРБ и след като получим новите сметки за парно,ток, данъци, на цените на бензина, храните .. а пък доходите?- те са твърдо замразени криза е , а тя кризата е само за избирателите. Радвайте се, ТОЙ ще работи за НАС.
102
8
 
6
 
! Отговори
do 79 преди 12 години
то и затова при следващото преброяване тези градове ще са с още по малко жители,само пенсионери ще останат ,които ще си гласуват за БСП докато смъртта ги раздели:)
101
2
 
13
 
! Отговори
Pencho преди 12 години
В интерес на истината аз тези хора не ги разбирам. Някои от градовете и регионите, които са най-зле, гласуват за БСП. Не е ясно, вероятно и на самите тях, на какво точно разчитат с такъв избор. От друга страна обаче пък поздравявам гражданите на Сливен и Пловдив, че намериха смелост да се отърват от чучелата Лечков и Славчо. Жалко само за Варна, където нямаше смислен кандидат срещу Киро Алкохолика.
100
2
 
2
 
! Отговори
Eлена преди 12 години
До Pencho 99:Така е,но да честитиш ли, да плачеш ли,че живееш в тях?Чувстваш се малцинство с сред броя *** и комунисти ,защото младите завършват и бягат.И правилно,кой ще стои обречен щом има младост.
99
1
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Сливен...вече е квартал на Ямбол,защото...правителството като дойде пу...работа уу Сливен,ще отсяда да...пучива у Дианополисс.
98
1
 
2
 
! Отговори
einstein преди 12 години
Bravo be ***, BSP ili GERB hahahahaha, chestito. Sled niakolko meseca ste gledam da sum tuk, da gledam smeshen plach. Ohhh da ne zabravia, da vi e chestit i prezidenta ;).
97
5
 
10
 
! Отговори
Pencho преди 12 години
Честито на Станишев! Видин, Враца, Перник, Разград, Търговищ - поредна изумителна изборна победа!
96
0
 
5
 
! Отговори
бай мангал преди 12 години
Цитат от Видинския вестник "НИЕ" :"В 121 избирателни комисии в общината гласуваха 27 270 човека, пуснали 27 273 бюлетини за кмет на Видин. 3 гласа на НЛО ???
95
3
 
4
 
! Отговори
ДЪРТ СИГЪН РОМ ДЕ преди 12 години
КОЙ КВО ЗЕ НИ ЗНАМ, АМА КОЙ КВО НИ ДАДИ ЗНАМ И ОНАЙЪ МЪ ПИТА НЕСКА ЩО НИ ГЪЛСУВЪХТИ ЗА ГЕРП, АМИ КО ДА И РАСПРАЯМ, ТО АКУ БЯЯ ДАЛИ ПОИЧИ, А ТЕ НИЩУ, САМО С ТОЯГЪТЪ И ЛЪБУТ НЕ СТАА ВЕЧИ, ДИСАТА ГЛАДНИ СА!!! ДА ЖИВЕЙ БАЩИЦАТА АЙМЕТ, ПАК НЪ УРИДИ ЗА ХЛЯБЪ!!!
94
2
 
7
 
! Отговори
Боневист преди 12 години
Кой какво взе в местната власт на балотажа, а защо не и в централната????Ето какво - На кой вол, на кой крава, а за народа к.р с голяма глава
93
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Посред нощ изборните резултати станаха в полза на ГЕРБ.Само на мен ли ми се струва странно. И то в Пловдив, Плевен - навсякъде . . .А за Варна-срам, срам, срам . . . . .Бай *** направи изборите. *** се радват много. Ще плачат като видят сметките и новите данъци. А кой ще плаща на безработните и откъде? Пари има само за магистрали!Да живее ГЕРБ!
92
4
 
2
 
! Отговори
СИГЪНИТЕ РОМИ преди 12 години
ПРОСТИРАМИ БЕ ОУУ, ВШЕРА НА ИЗБУРИТИ, НОГО НЪ БЕШИ ***, ДАЛИ НЯМА ДА ДОИ ОНИЯ И ДА НЪ ИЗДЪРВАРИ С ПОЛЮСИЯТА, ДЕТ ЗЕХМИ МЪНГИЗИТЕ И ГЛАСУВАХМИ ЗА КАЛФИН И ЛАМБО!!! АМА КВА Я ТАЯ БЪЛГАРСКА РАБОТА БЕ, ДА ТА Я ШУБЕ ДА ЗЕМИШ ЧЕСНУ, НЯКУЙ ЛЕФ И ЧЕСНУ ДА ГЛАСУВАШ ЗА АРТИСТЪ, А ПЪК И БАЩИЦЪТЪ АЙМЕТ И ТОЙ КАЗА ТАКА!!! ТО КЪТ КРАДНЕМ ПО УБАВОВО ЛИ Я!!! ТО ДА ПРАИТЕ ПО ЧЕСТУ ИЗБУРИ, ША ПОРДАВЪМИ ГЛАСУВЕ, КВО МУ Е??? ДА НЕ ПОРСТОТОРИРЪМИ, ТО ПО ЛЕКО ОТ ***, А *** ТОЙ АРТИСТЪ ДЪРТ, А ШЕФЪ МУ СМОТЪН!!!
91
5
 
2
 
! Отговори
Елена преди 12 години
До 91:И Разград така,то са 3-4 града за срам.Той Денчо продължи Узунов(беше 4 мандата кмет,а сега съветник на Първанов)тежко на Разград,в Съвета само рода и така.....
90
1
 
18
 
! Отговори
Елена преди 12 години
А Сливен зорлем го дадоха на БСП,защото издигнаха Лечков.Знаеха за мнението на хората и въпреки това...
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас видинчани си избраха червен млад кмет със стари ....около него!
88
2
 
4
 
! Отговори
Eлена преди 12 години
За Разград:Да бе,Денчо независим-ха, ха, ха ........Бсп,ДПС...Разград ,засрами се-справка -България.Докато баба Монева и дядо Захариев са в общинския съвет(тя листата няма млади хора,всички са от Татово време),млади хора няма да има в града.А Янка на патронажа Денчо си я назначи,ако и да е нискоквалифицирана,Не съм от никоя партия,бих гласувала и зс БСП,подменят листата с млади,но те не харесват БСП.Защо ли?Иначе,честито на Плевнелиев и хаирлия да е!
87
0
 
0
 
! Отговори
so faaast преди 12 години
Йо,какво се мисли днес,екзит пола е в превес
86
4
 
10
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Преди време Борисов твърдеше, че хората в София били много щото лошото правителство ги вкарало в мизерия, а той в столицата ги гледал добре. Сега обаче излиза, че той нищо не управлява в страната и затова хората още повече бягат в София, а и в чужбина. Неестествено е социално слаби слоеве да гласуват за десницата, която по теория им казва да се оправят сами. Ако такива хора гласуват за ГЕРБ е странно, например в Ямбол, дето и кмета е осъден, и вероятно е имало "стимулиране"с натрупани комисионни