БСП-Варна иска касиране на вота

Борислав Гуцанов се усъмни в подмяна на избора
Обновена: 31 окт 2011 17:20 | 31 окт 2011 14:51,
39
БСП-Варна иска касиране на вота
Снимка: Булфото

Председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов е внесъл жалба за касиране на първия тур на местните избори в морския град.

Гуцанов съобщи, че мотивът му са случаите с протоколите от няколко секции, в които броят на гласувалите за една партия надвишава в пъти броя на отчетените действителни гласове.

В деня на вота на две места бяха открити скандални разминавания в протоколите в две секции в с. Каменар. В две от трите места за гласуване в селото изненадващо бяха констатирани съответно 292 гласа за ДПС при 43 валидни бюлетини и 299 гласа за партията при 36 валидни бюлетини. От ЦИК тогава заявиха, че става дума за технически грешки при пренасянето на данните в сайта и по-късно информацията бе поправена.

Още по темата

Днес Борислав Гуцабов изтъкна, че основание за жалбата му бил опитът на общинската и на централната избирателна комисия да прикрият грешката си, сваляйки протоколите от официалния сайт на ЦИК.

На специална среща с медиите той изрази и учудването си, че балотажът във Варна е преминал спокойно при почти същия брой гласували на първия тур, когато изборният ден беше удължен.

Борислав Гуцанов коментира и новосъздаденото мнозинство между ГЕРБ и десни партии в общинския съвет.

„Уж всички бяха за промяна, а буквално за един ден се съгласиха да подкрепят ГЕРБ и Кирил Йорданов. Кога са били искрени – преди или след първия тур на изборите?“, попита Гуцанов.

Лидерът на варненската организация на БСП покани всички, които мислят, че вотът в града е бил манипулиран, да присъстват на полагането на клетва на местния парламент на 4 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Гласоподавател преди 12 години
Ама разбира се ,др.Гуцанов, вие от БСП действате на принципа протести-касиране-съд, сетне обжалване-съд и така до дупка! Това ви е завещано от вечното БеКаПее! Сетне продължавате с интриги-протести -жалби до ВАС; после с жалби до КС, а ако и това не помогне - жалби до европарламента и евросъда! Сетне жалби до арменския поп и "така до края на света"! Не си спомням: вие стигнахте ли до балотаж или Марешки ви взе пула?
37
1
 
0
 
! Отговори
варна преди 12 години
Е сега вече всички видяхме на кого беше кандидат Марешки. Не са нахАранихте!
36
1
 
3
 
! Отговори
Борислава преди 12 години
Как не го е срам, хем подсъдим, хем крадец, и касиране искал! Моля Ви, изчистете Община Варна от ***, като този и всички, които го заобикалят, като Светла Такева - бившата жена на DJ Дамян, една елементарна балерина, станала общински съветник! Та тя не може името си да каже без грешка! Срамота е в 21-ви век, да се примяряваме и да позволяваме да имаме такива управляващи!
35
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 12 години
В Gotham city бяхме принудени да гласуваме за един от двата Жокера.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВарнаБСП-Варна иска касиране на вота- еми касирайте ги какво дремете
33
0
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Ами помагайте му,кво си седнал тук да ревеш!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е.........и в нашия град в 30 секции е същото.Официалните данни на ЦИК се разминават с нашите.
31
1
 
6
 
! Отговори
корунпирани преди 12 години
и тоя и сегашния кмет се хранят от една чиния........не разбирам варналии как може да гласуват за тях.
30
7
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Тоя Гуцанов нали го хванаха с рушвет? Какво се прави на девица.Не разбрахте ли комунисти, че не ви искаме. Вървете на майната си. Всемете си Доган и да ви няма.
29
0
 
8
 
! Отговори
Гочооулу Варнянски преди 12 години
Кандидат печели с 52 хиляди гласа, 20 хиляди от които са на ***, пфу!
28
6
 
5
 
! Отговори
tondo преди 12 години
Аз пък искам касиране във Видин ама нямаааа. С тоя червения кмет до никъде няма да я докараме. Не че ГЕРБ аджията ставаше за нещо, ама можеше да пооправи нещо с помощта на държавата! Сега обаче я закъсахме яко! Момчето от БСП е младо и оправно, ама пусти комунисти ще го удавят докато да видиш!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23,пий си хапчетата,спри твърдия алкохол,наспи се и излез да се разходиш...За мен през последните 20 години си живял или на село,ама най затънтеното или в чужбина,иначе не мога да си обесня глупостите,които си наредил.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Варненци просто избраха по-малкото зло. Нямаше един подходящ кмет, а на балотажа трябваше да се изчисти Марешки. Ако беше избран, щеше да е катастрофа за града. Само вижте хората които работят за него - малки заплати, изплащани нередовно. Какво щеше да последва за града от такъв мамуноподен нискоинтелигентен индивид. Всички варненци знаят, че той купуваше гласове най-безочливо и дори плащаше на тези които му ги осигуряват комисионна......
25
7
 
8
 
! Отговори
ГУЦИ ГУЦИ преди 12 години
НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН ГУЦИ!!! КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖЕ КРАДЕЦА!!!!! ВРЕМЕ Е ПАК В КАУША........ТИ СИ КЛИЕНТ............
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dran dran 4e plqs mnogo vi se iska bsp
23
17
 
16
 
! Отговори
СЛЯПАТА НЕДЕЛЯ преди 12 години
НА 30.10.2011. БЕ РЕАЛИЗИРАНА НАИ ГОЛЯМАТА ПОДМЯНА НА БЪЛГАРСКИЯ ВОТ ОТ ЕДИН ФИЗКУЛТУРНИК И НЕГОВИЯТ ФИЛМОВ СЪБРАТ БОИКО.ТЕЗИ ДВАМАТА С ПОМОЩА НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА И НАИ-ВЕЧЕ НА ЕДИН ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР,КОИТО Е И ШЕФ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ПАРТИЯ ГЕРБ В АБСОЛЮТНО ПРОТИВОРЕЧИЕ НА ИЗБОРНИЯ И МОРАЛНИЯ КОДЕКС,ЕКЗИКУТИРАХА БЪЛГАРСКИЯТ ВОТ И РЕАНИМИРАХА ЕДИНОВЛАСТИЕТО И РЕПРЕСИИТЕ СРЕЩУ ИНАКОМИСЛЕЩИТ...Е. В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВЕ ГОДИНИ И ТРИ МЕСЕЦА ОТ САМОТО НАЧАЛО НА МАНДАТА СИ ГЕРБ МАЧКАТ И ЕЛИМИНИРАТ ВСЕКИ КОИТО ИМ ЗАСТАВА НА ПЪТЯ ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПОД КОНТРОЛА НА СТУДИО-ГЕРБ. НО В ПОСЛЕДНИТЕ ДВА МЕСЕЦА НАТИСКЪТ,ЗАПЛАХИТЕ,КУПЕНИЯ ВОТ И ПОДМЕНЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ В КОМБИНА СЪС ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ПРОТОКОЛИ И ТОТАЛНИЯ КОНТРОЛ НА ЛАИНОМЕДИИТЕ НИ ОБЪРНАХА ВОТА ОТ ТОТАЛНАТА ЗАГУБА НА ДОВЕРИЕ КЪМ ГЕРБ ДО НАИ ;ХАРЕСВАНАТА; ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ.ЕТО ТАКА ЩЕ СЕ ДЕИСТВА И В БЪДЕЩЕ СЪС ВСЕ ПО МАЛКО ОСТАНАЛИТЕ МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ ДОКАТО И ПОСЛЕДНИЯТ ОТ ТЯХ НЕ БЪДЕ МОРАЛНО УСМИРЕН. НО ТЕЗИ ЗАЛИЧИТЕЛИ НЕ СА ПРЕСМЕТНАЛИ,ЧЕ НАШИЯТ НАРОД МОЖЕ ДА Е ЗАСПАЛ ДЕМОКРАТИЧЕН СЪН,НО КАКТО СЕ ВИДЯ ОТ ПРОТЕСТИТЕ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРОДИКТУВАНИ ОТ СЪБИТИЯТА В КАТУНИЦА,,ТОИ МОЖЕ ДА СЕ СЪБУДИ И РЕВЪТ МУ МОЖЕ ДА СЪБОРИ ВСЯКА МЕДИИНА КУЛА В БЪЛГАРИЯ. СКОРО МНОГО СКОРО ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ,НО ЗА ЖАЛОСТ ЩЕ БЪДЕ ПРОДИКТУВАНО ОТ ЗАДАВАЩИЯТ СЕ ПОВСЕМЕСТЕН ГЛАД ГАРАНТИРАН ОТ ГЕРБ.НО АКО ПРИЕМЕМ ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА БИЛИ ЧЕСТНИ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД САМ СИ Е ИЗБРА ДНЕШНИТЕ УПРАВНИЦИ ТО НА 30.10.2011. НАРОДЪТ НИ САМ СЕ ПОГРЕБА... НА ТАЗИ ДАТА БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ САМ ПОГРЕБА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ...НА 30.10.2011. ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ В РЪЦЕТЕ НА НАИ-НАГЛИЯ,САМОХВАЛЕН И БЕЗКРУПОЛЕН ИНДИВИД РАЖДАЛ СЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 133 - ГОДИНИ.... ПОКЛОН ПРЕД ТЕБ БЪЛГАРИО.... И ДОБЪР ДЕН НА ГЛАДЪТ,ПРОСТАЩИНАТА,ЧАЛГАЛИЗАЦИЯТА И НА МАСОВАТА ***. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЕГА НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖИ РОБСКАТА УЧАСТ ГАРАНТИРАНА ОТ ГЕРБ,ТОИ Я ЗАСЛУЖИ ЧРЕЗ СВОЯТА ПОКОРНОСТ,ТЪРПИМОСТ И ПЪРВОСИГНАЛНОТО СИ ПЛИТКОУМИЕ КОЕТО ГО ТЛАСКА ДА ПОДКРЕПЯ И ИЗДИГА НА ВЛАСТ НАИ-НЕУДАЧНИТЕ ИНДИВИДИ ЗА СМЕТКА НА ЧЕСТНИТЕ УМНИТЕ И МОЖЕЩИТЕ,КОИТО НЕ ЗАЛАГЪТ НА ЦИРКА И ПОПУЛИЗМА А НА ИСТИНАТА И ЧЕСТНОСТТА,КОИТО В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СА ГУБЕЩИ. НО В БЪЛГАРИЯ ИМА И МИСЛЕЩИ ХОРА,КОИТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ УСПОРЕДНО НА РАЗШИРЯВАЩАТА СЕ БЕДНОСТ,ДОКАТО НЕ ПРЕМИНАТ КРИТИЧНАТА МАСА И НЕ ВЗЕМАТ СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ. ДОРИ И С ЦЕНАТА НА ГРАЖДАНСКА ВОИНА. ДНЕС 30.10.2011. БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОКРИТЕ СЪС СНЯГ,.....НО СКОРО МНОГО СКОРО ПРОЛЕТТА ЩЕ ДОИДЕ И ЖИВОТЪТ ЩЕ ИЗБИЕ С ТАКАВА СИЛА,ЧЕ ВСЕКИ ПОМЕН ОТ МРАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ. ПОМНЕТЕ,ЧЕ НАИ ГОЛЕМИЯТ МРАК Е ПРЕДИ ИЗГРЕВА..... СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.Вижте повече
22
4
 
21
 
! Отговори
До ... преди 12 години
Другарят Гуцанов няма да отглежда гуцки.Нали, като го арестуваха, женицата му обясни, ча са си държали в къщи 70 000 долара за дребни разходи.Гуцки ще отглеждаме ние, докато тоя и такива като него не са си на мястото (на топло), а искат да ни управляват.
21
9
 
15
 
! Отговори
националист преди 12 години
Честито на Варненци за кмета който си избраха.Сега да идете да си запалите по една свещичка.
20
23
 
7
 
! Отговори
Гуци,куци преди 12 години
Толкова ли е страшен този ***,че така ни плашите с него.Аз съм на обратното мнение,че *** не пречат,а помагат на Варна ,повече от глутницата селяни от цялата страна готови да захапят от баницата във Варна.На много грешно мнение сте мили соф. селяци,радвайте се на Арената Армеец и смело се застраховайте с пълно каско ,като идвате във Варна.
19
7
 
15
 
! Отговори
коко преди 12 години
Другарят Гуцанов може да отглежда гуцки от тука нататък !