Един срещу всички

В четвъртата книга от поредицата политически трилъри на Александър Томов "Лешоядите", главният герой се връща в България, където трима олигарси се борят за физическото му унищожение...
29 яну 2008 12:13,
Един срещу всички
Корица: Хермес

 

След “Мечът на групировката“, “Милион от лукавия” и „Концерт за лешояди”  излиза четвъртата книга на Александър  Томов от поредицата “Лешоядите” – “Триумфът на лешояда”.

В нея главният герой от поредицата - Емил Дъбов - започва да живее новия си живот - кървава касапница. След изпълнените поръчкови убийства, за които е платил милиони, той стъпва на родна земя. Лешоядите очакват завръщането му в България. Във войната за надмощие няма правила, победеният излиза от двубоя мъртъв…

Дъбов се явява непреодолима пречка към парите и властта. Четирима олигарси се събират на гръцки остров, за да решат съдбата на боса на босовете. Средствата са ясни, целта е една: физическото унищожение на Дъбов. Всеки действа по свой план. Готови са да направят и невъзможното, за да го ликвидират.

Дали ще успеят?  Само 24 часа след срещата им Дъбов се сдобива със запис на заговора. Напрежението расте. Въздухът е нажежен и трепти в очакване на следващия ход. Глутницата тръгва по следите на Дъбов. И въпросът е кой ще тържествува след порeдния ожесточен сблъсък?

Александър  Томов е роден в град София през 1944 година. Завършва българска филология в СУ “Св.  Климент Охридски” през 1972 г. Работи като журналист в Радио София  и като кинодраматург в Студия за игрални филми Бояна.

Томов е автор на поетични творби, белетристика, кинодраматургия, публицистика. Творчеството му е удостоено с множество награди. Филми по негови сценарии и идеи са участвали на международни фестивали в Берлин и Москва. Книгите му са превеждани на английски, немски, руски, испански, полски, чешки, унгарски, словашки и др.

Серията  „Лешоядите“е поредица политически трилъри, които динамично и драматично отразяват проблемите на нашата съвременност.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание