Даото на Уили, дъ-то на даоиста

Автобиографията на Уили Нелсън разкрива пътя на легендарния музикант с поредица кратки дао притчи, музика и спомени
15 яну 2009 10:02, Елена Пенева
3
Даото на Уили, дъ-то на даоиста
Корица: Махалото

У нас излиза новата книга от поредицата автобиографии на музикални звезди, която през изминалата година ни разкри животите на

The Doors, 
 

Кърт Кобейн

и

Джими Хендрикс.

 

Този път ще се запознаем с Уили Нелсън в „Даото на Уили“.

Заглавието на книгата е перифраза на заглавията на книгите на Бенджамин Хоф „Даото на Пух“ и „Дъ-то на Прасчо“ и ни показва, че може да си даоист по душа, без дори да го подозираш.

 

Книгата, чийто съавтор е Търк Пипкин, е пълна с много хумор, но и с мъдрост; с кратки притчи, музика и спомени.

Начин да разбереш дали си даоист по душа пък можеш да откриеш още на корицата - „Ако първо си обуеш ботушите, преди да си си обул панталоните, защото така ти харесва, значи си в хармония с Дао (или имаш малки стъпала и огромен задник)“.

 

„Даото на Уили“ е събрала уроците на живота на една истинска културна икона - тя е неговият начин да сподели наученото за нещата, които преобръщат живота и извеждат човека от собствения му ад.

Самият Нелсън е живял саморазрушително, продавал е велики песни за 50 долара, стигал е до дъното на негативизма, но тогава пътят му станал Път.

 

А по Пътя осмисляш това, което душата ти отдавна знае – за теб самия, за хората наоколо и по-далеч, за днешния и утрешния ден.
 

И до днес Уили успява да се протегне и да те докосне, да преобърне живота ти с мелодиката на гласа си или с ореола на славата си; може да укроти бесовете в главата ти с каскада от жалостни акорди или да разпали горски пожар от едно самотно тлеещо въгленче.

В момента, макар да е заменил своя кон за каравана, Уили все още язди през твоя град, открадва сърцето на момичето ти и отмъква от джоба ти само толкова монети, колкото да поддържа в ред живота си.

 

Междувременно има 250 албума, текстовете на 2500 песни и 50 милиона продадени записи.

Променил живота на хиляди, но най-важното – и на самия себе си, Уили Нелсън остава верен на себе си по пътя към щастието.

 

„Даото на Уили“ се издава от Махалото.

 


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
радост преди 12 години
Малко четете, малко четете...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
кой е тоа Дао и има ли той почва у нас :-) Що не обясните на простите хора като мен какъв е тоя дао? Голема статия нема кво преписана кой знае от каде.