Даото на Уили, дъ-то на даоиста

Автобиографията на Уили Нелсън разкрива пътя на легендарния музикант с поредица кратки дао притчи, музика и спомени
15 яну 2009 10:02,
3
Даото на Уили, дъ-то на даоиста
Корица: Махалото

У нас излиза новата книга от поредицата автобиографии на музикални звезди, която през изминалата година ни разкри животите на

The Doors, 
 

Кърт Кобейн

и

Джими Хендрикс.

 

Този път ще се запознаем с Уили Нелсън в „Даото на Уили“.

Заглавието на книгата е перифраза на заглавията на книгите на Бенджамин Хоф „Даото на Пух“ и „Дъ-то на Прасчо“ и ни показва, че може да си даоист по душа, без дори да го подозираш.

 

Книгата, чийто съавтор е Търк Пипкин, е пълна с много хумор, но и с мъдрост; с кратки притчи, музика и спомени.

Начин да разбереш дали си даоист по душа пък можеш да откриеш още на корицата - „Ако първо си обуеш ботушите, преди да си си обул панталоните, защото така ти харесва, значи си в хармония с Дао (или имаш малки стъпала и огромен задник)“.

 

„Даото на Уили“ е събрала уроците на живота на една истинска културна икона - тя е неговият начин да сподели наученото за нещата, които преобръщат живота и извеждат човека от собствения му ад.

Самият Нелсън е живял саморазрушително, продавал е велики песни за 50 долара, стигал е до дъното на негативизма, но тогава пътят му станал Път.

 

А по Пътя осмисляш това, което душата ти отдавна знае – за теб самия, за хората наоколо и по-далеч, за днешния и утрешния ден.
 

И до днес Уили успява да се протегне и да те докосне, да преобърне живота ти с мелодиката на гласа си или с ореола на славата си; може да укроти бесовете в главата ти с каскада от жалостни акорди или да разпали горски пожар от едно самотно тлеещо въгленче.

В момента, макар да е заменил своя кон за каравана, Уили все още язди през твоя град, открадва сърцето на момичето ти и отмъква от джоба ти само толкова монети, колкото да поддържа в ред живота си.

 

Междувременно има 250 албума, текстовете на 2500 песни и 50 милиона продадени записи.

Променил живота на хиляди, но най-важното – и на самия себе си, Уили Нелсън остава верен на себе си по пътя към щастието.

 

„Даото на Уили“ се издава от Махалото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
радост преди 15 години
Малко четете, малко четете...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кой е тоа Дао и има ли той почва у нас :-) Що не обясните на простите хора като мен какъв е тоя дао? Голема статия нема кво преписана кой знае от каде.