Александър Ненов е новият Рицар на книгата

Създателят на ТееnProblem взе приза в категорията "интернет медии"
23 апр 2010 20:13,
Александър Ненов е новият Рицар на книгата
Новият Рицар на книгата. Снимка: Dnes.bg

Александър Ненов, главният редактор и създател на ТееnProblem (младежкия сайт от портфолиото на Инвестор.БГ), получи наградата "Рицар на книгата" в категорията "интернет базирани медии".

Годишните награди на асоциация "Българска книга" (АБК) връчиха столичният кмет Йорданка Фандъкова, носител на отличието, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Славчев и председателят на АБК Веселин Тодоров на тържество по случай Международния ден на книгата в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" (НБКМ).

Александър Ненов е отличен за инициативата на ТееnProblem.net за популяризиране на четенето сред младите.

„Якото четене“ е една дългосрочна инвестиция за повишаването на грамотността, интелигентността и общата култура на младите хора в страната, коментира нашият колега.

Наградата "Рицар на книгата" е учредена през 2004 г. и се присъжда всяка година в две категории – общественик и журналист, за заслуги към развитието на книжния сектор, за утвърждаване на българската книга и четенето като основни фактори за развитието на личността.

Тази година обаче номинациите са в три категории за журналисти, отразяващи събития в книжния сектор: електронни медии – радио и телевизия, печатни медии – вестници и списания, интернет базирани медии.

Явор Колев - началник на сектор "Борба с компютърните престъпления" в ГДБОП, получи наградата "Рицар на книгата" от началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Славчев.

Специална награда за цялостен принос към книгоиздаването и популяризирането на книгата и четенето беше връчена на Петър Величков от в. "24 часа" - за 30-годишната му дейност като журналист, писател, редактор.

Отличените в журналистическите награди са и Дарина Анастасова от предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев" на БНР и Аглика Георгиева  от вестник "Новинар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание